välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man läser ett oscilloskop

Postad av : Jonathan Nyberg

Ett oscilloskop är en enhet som representerar ett ljud som en våg på en skärm. Enheten jämför spänningen på signalen, då tomter det mot tiden. Detta ger i praktiken en visuell representation av hur en ljudvåg ser ut när den rör sig genom luften. Oscilloskop används ofta för att testa ljud kretsar och att jämföra ljud. Genom att jämföra vågorna olika ljud skapar, kan du börja förstå vad skillnaderna i vågen kommer låta som och så småningom hur olika vågor samverkande hörs. Hjälper det att ha en grundläggande uppfattning om vad varje del av den våg innebär

Du behöver:. .
Skrivare
Kartong, 8.
5 av 11 inches.
Sax.
Härskare.
Penna.
Marker, svart.


1.
När du skickar den signal du vill granska, justera oscilloskop s amplitud inställningen tills du kan se både upptill och nedtill på varje våg. Skalan längs sidan av skärmen bör justera.
2.
Undersök vågor som oscilloskopet visar på skärmen. Avståndet från botten av en av vågorna, som kallas tråget, till toppen, eller krön, kallas amplitud. Ju större amplitud, eller avståndet mellan tråg och tofs, desto starkare ljud som oscilloskopet emot. Jämför amplituden av det inspelade vågen till skalan på sidan av skärmen för att få ett ungefärlig uppfattning om ljudets volym.
3.
Kontrollera oscilloskop dags justering för att få en uppfattning om hur mycket tid det avstånd över skärmen kommer att representera. Ju kortare tid, desto mer exakt mätning kan vara, men du kommer att kunna se mindre av hela signalen.
4.
Jämför antalet gånger som vågen suppleanter, från topp till dal och tillbaka till skala längs ned på skärmen. Denna mätning kallas frekvens. Ju oftare en våg pendlar inom en given tid, desto högre frekvens. Frekvens mäts i Hertz. Ett ljud som cykler gång per sekund är en hertz. Räkna antalet cykler som din våg fullbordar i tidsenhet längs botten axel oscilloskopet skärm. Du hittar ofta du ljud i Hertz genom att multiplicera cykler oavsett bråkdelen av en sekund de har fullgjorts i. Exempelvis om du räknat antalet cykler fyllas i på en 10: e av en sekund, multiplicera med 10 och Hertz.

    
    Copyright © 2011 give2all.org