välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur vet vi världen är 4,6 miljarder år gammal?

Postad av : Jonathan Nyberg

Forskarna har använt flera metoder att komma fram till de 4,6 miljarder år jordens ålder, särskilt de som datum stenar och mineraler som de har varit på jorden för merparten av dess livslängd.

Dessa metoder har använts och förbättrats sedan 1960-talet, med tillkomsten av nyare och bättre teknik

Du behöver:. .
tom gallon mjölkkanna
Vatten.
Hink, 3 gallon eller mer kapacitet.
Pump.
Stoppur.
Räknare.

Metal Ackumulering i oceanerna

En metod ser på den tid vissa metaller har varit närvarande i havet. Tiden spänner från 100 år (aluminium) till 260. 000. 000 år (natrium).

denna dateringsmetod tar inte hänsyn till alla processer som tar bort metaller från havet, dock.

radiometrisk åldersbestämning

radiometrisk åldersbestämning hänvisar till dating processer som används på klippor. Geologer har hittat många gamla stenar över hela världen, men eftersom de ständiga processer av plattektonik och erosion ständigt bryta stenar ner, är det svårt att härleda en definitiv ålder.

Men "Jorden måste vara minst lika gammal som någon formation på det, säger Talk Origins Archive.

Därför, som geologer har funnit stenar som är minst 4,2 miljarder år gammal, framgår det att jorden kommer att bli mycket äldre, med hänsyn till rocks "naturlig erosion och förstörelse.

Meteorit Dating

Tanken bakom dating meteoriter är baserad på det faktum att de inte är lika benägna att förstörelse som stenar och har sannolikt bildats samtidigt som planeterna i vårt solsystem, inklusive jorden.

rubidium-strontium-metoden dateras minst 15 prover på H Chrondites vid en genomsnittlig ålder av 4. 59 miljarder år och 11 prover av Eucrites på cirka 4. 440 miljoner år gammal.

Den här metoden är besvärande, eftersom vi inte kan vara helt säkra på likheterna mellan meteoriten ålder och ålder på jorden. Ihop dock dessa tre metoder (och mer därtill) pekar på samma sannolika ålder på 4,6 miljarder år, med över 99 procents säkerhet, enligt US Geological Survey.

    Previous:nothing
    Next:Hur Markasit form?
    
    Copyright © 2011 give2all.org