välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är spiral skal kallas?

Postad av : Camilla Näslund

Nautilus skal är den bild vi i allmänhet bild när man talar om en spiral skal. Detta skal är inte bara ett exempel på en spiral, det är en matematiskt perfekt spiral med proportioner känd i hela historien som det gyllene snittet

Nautilus

Nautilus är en del av bläckfisk familjen, vilket inkluderar bläckfiskar, men Nautilus är exceptionella i att det växer ett hårt skal som det skapar ordning som djuret blir större, flyttar in i nya kammare och försluta andra av med en vägg av pärlemor pärla. Den förseglade kammare tjänar då för att hålla de större skal stark.

Golden Ratio

Vad är så speciellt med nautilussnäcka är dess matematiska perfektion. The Golden Ratio definieras som förhållandet till följd av en linje delas så att längden på längre segment är 1. 618054 gånger längden på den kortare segmentet. En spiral bildar en logaritmisk spiral, eftersom det bygger på själv få proportionellt större i denna exakta förhållandet 1. 618054 gånger mindre, tidigare skal kammare. Grekerna var de första att kalla denna matematiska ekvation finns i hela naturen Golden Ratio.

Andra Spiral Tankar

Nautilus är den perfekta, spiral skal, men andra skal följa en spiralform också, bland annat skruv skal och torn skal. Snarare än att vara runda, platta spiraler, båda dessa tankar spiral uppåt till en punkt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org