välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka var orsakerna till Boscastle flod av 2004?

Postad av : Ulf Friberg

Boscastle är en liten hamn som ligger i en smal ravin i socknen Forrabury av North Cornwall längs den sydöstra kusten av England. I augusti 2004 ödelade en massiv översvämning staden. Lyckligtvis ingen blev dödad på grund av en massiv lyckad räddningsaktion som inkluderade helikoptrar, men miljontals dollar av skada har orsakats. Efteråt ville brittiska medborgare att veta hur något sådant kunde hända.

Onormala vädret

På dagarna före floden fick områdena runt Boscastle en onormal mängd regn. Detta orsakade marken alltför vara mättad. Detta mättade marken i kombination med fuktig havet vindar och höga lokala temperaturer orsakade ett onormalt stor storm komma in från havet och hällde ytterligare 5 inches regn på de redan mättade marken. Detta är mer regn än staden blir i hela augusti. Detta extra belopp på regn orsakade bankerna av två närliggande floder som vanligtvis tama att svälla och bräddavlopp sina banker.

Läge

Placeringen av Boscastle i synnerhet var orsaken till översvämningen. Boscastle ligger i en brant ravin på valens River. Den branta morerna som omger staden, efter föregående dagars mättnad, gjorde lite för att stoppa regnvatten från kanalisera in i valens Valley. Den branta orsakade faktiskt vattnet att påskynda nedåt i dalen nedan. Detta la volymen till den smala stranden av valens, och floden rann ut i den omgivande stadsdelen.

Mänskliga orsaker

Det har fastställts att människor inte spelat en stor roll i översvämningen. Valens River hade aldrig flödade på en sådan stor skala, så folket i Boscastle tyckte det fanns ingen anledning att förbereda för en sådan isolerad och freak incident. I efterhand fanns det några steg som kunde ha vidtagits för att förhindra omfattningen av de skador som uppstått. Valens saknar system för att förebygga översvämningar som uppkommit banker att sakta rinna över. Avloppet och dräneringssystem i Boscastle är föråldrade och kan bara hantera en liten kapacitet. Den plötsliga extra volym förstört detta system, och det var för liten effekt. Dessutom blev strukturer som korsar floden, såsom broar, igensatt med skräp och även bilar. Det regnvatten gick upp och runt dessa broar, översvämningar staden tidigare än nödvändigt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org