välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar pumpen liter per minut

Postad av : Jan-Olof Stoor

Om du undrar bara hur många liter per minut av vätska din pump klarar av att flytta, kan du utföra den här snabba experiment ta reda på. En pump flytta ett visst antal liter vätska per minut är vad forskarna kallar flöde. (Se referens 1) flödena inkluderar en volym av vätska flyttat in eller ut från en behållare i en viss tid. (Se referenser 1) Tömning av en hink med en känd mängd vatten i en känd mängd av tid gör det möjligt för pumpen kurs som skall beräknas genom enkel delning.

Du behöver:
Tomma gallon mjölkkanna
. Vatten.
Hink, 3 gallon eller mer kapacitet.
Pump.
Stoppur.
Räknare.


1.
Fyll den tomma gallon mjölkkanna med vatten och töm innehållet i hinken. Upprepa tills skopan innehåller tre liter vatten. Tre liter vatten används att få ett bättre resultat för pumpen skattelättnad i de fall pumpen inte prestera på en konstant hastighet.
2.
Placera pumpen i hinken så att den kan nå botten. Starta pumpen på samma gång du startar stoppuret för att ta bort vatten från hinken. Stoppa timern när skopan är tom. Skriv ner den tid i sekunder det tog att tömma hinken. Till exempel säger att tiden är 168 sekunder.
3.
Konvertera tiden till minuter genom att dividera med 60, eftersom varje minut innehåller 60 sekunder. Utföra denna åtgärd ger 168 sekunder dividerat med 60 sekunder per minut eller 2,8 minuter.
4.
Dela antalet liter vatten rörd av pumpen genom att den uppmätta tiden för att få pumpen räntan i liter per minut. Slutföra provet problem du har 3. 0 liter dividerat med 2,8 minuter vilket motsvarar en pump hastighet av 1,1 liter per minut.

    
    Copyright © 2011 give2all.org