välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan beräkna hastighet drivning är

Postad av : Jan-Olof Stoor

Med lite uppfinningsrikedom kan du utföra en kort experiment att bestämma den linjära hastigheten i meter per sekund i motorn som driver ett transportband. Tricket är att det faktum att den linjära hastigheten på kanten av en cykelslang eller motor hjul röra bältet motsvarar hastigheten på bältet själv. När hjulet snurrar genom en känd vinkel i en viss tid kan du bestämma dess vinkel hastighet som är relaterad till den linjära hastigheten i dess kant. Sådana vinklar mäts i enheter av radianer där en radian är lika med 57. . 30 grader

Du behöver:.
Front cykeldäck
Måttband.
Marker.
Miniräknare.
Stoppur.


1.
Mät radien på cykeldäck genom att hitta de avstånd från centrum av däcket till sin kant i inches. Exempelvis kan radien vara 10,0 inches.
2.
Beräkna omkretsen av cykeldäck i inches genom att multiplicera radie av två gånger det antal pi. Använd 3,1415 för antalet pi. Slutfört detta steg för exemplet leder till 2 gånger 3. 1415 gånger 10,0 inches ger en omkrets på 62,83 inches.
3.
Dela däckets omkrets av dess radie att få den totala vinkeln i radianer hjulet snurrar igenom i en rotation. Detta leder till 62,83 inches dividerat med 10,0 inches eller en vinkel på 6,28 radianer.
4.
Placera en ljus fläck på kanten på däcket med en markör. Denna plats kan placeras var som helst på däcket.
5.
Slå på transportbandet drivmotorn. Håll cykeldäck vertikalt på transportbandet genom att greppa axeln med en hand på varje sida av däcket. En annan person gånger, med ett stoppur, hur många sekunder däcket tar att snurra ett varv med hjälp av färgstarka varumärke som en referens. Skriv ner den tid som gått. Säga, som en illustration, är tiden 8,0 sek.
6.
Dela den totala vinkeln av förfluten tid att få den vinkel hastigheten i radianer per sekund. Utföra denna åtgärd ger 6,28 radianer dividerat med 8,0 sekunder vilket motsvarar 0,79 radianer per sekund.
7.
Multiplicera den radie av cykelhjul med vinkelaccelerationen hastighet för att få den linjära hastigheten på hjulet i inches per sekund. Denna hastighet motsvarar varvtal spinning bältet. Nu har du 10,0 inches gånger 0,79 radianer per sekund vilket motsvarar 7,9 inches per sekund.
8.
Konvertera hastigheten till fot per minut för att få en bättre känsla för den kvantitet multipliceras med 5 . Slutföra den träning du har 7,9 gånger 5 vilket motsvarar 39,5 fot per minut.

Tips och varningar


  • Håll fingrarna ur ekrar cykeldäck medan spinning för att undvika skador.
    Previous:nothing
    Next:vad är det nationella elnätet?
    
    Copyright © 2011 give2all.org