välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

projekt med anknytning till solenergi

Postad av : P-O Lennartsson

Du behöver:
rostfri tråd (20 gage)
. Måttband.
Nål-tång.
String (bör vara mycket stark).
Kniv (en vass utomhus fickkniv).
Hammer (tillval).

Solenergi är tillgänglig överallt i världen, gratis. Detta gör solen en allmänt utnyttjad alternativ energikälla. Solenergi enheter är lågt underhåll, eftersom de har få, om några, rörliga delar. Detta ger ytterligare besparingar över enheter som drivs med traditionella bränslen. Solenergi kan göra många saker för att minska energibehovet i hemmet.

Solar Electricity

Solpaneler tur solljus till elektricitet. En solpanel är gjord av kisel som är speciellt förberedd och anslutna till el terminaler. Som ljuset träffar överst i panelen den knackar elektroner ur atomer av panelen. Dessa elektroner strömmar genom panelen till de elektriska anslutningarna och bildar en elektrisk ström. Denna ström kan ladda batterier eller driva apparater som drivs med el.

Solar Varmvatten

En thermosiphonprincipen varmvattenberedare är en passiv varmvattenberedare som körs helt och hållet på solljus och allvar. Det är i huvudsak det lilla växthuset, med rör målade svart som löper genom det och till en reservoar placerad lite över det. Glaset låter solljuset igenom och den svarta färgen absorberar värmen. Glaset fångar upp värmen, som ett växthus gör. Den heta rören värma upp vattnet inuti dem. Eftersom varmt vatten stiger till toppen av kallt vatten, rinner det uppvärmda vattnet upp rören och in i behållaren. Gravitationen kallt vatten ur botten på behållaren och in i rören för uppvärmning. Systemet fungerar utan några rörliga delar eller bränsle. Dessa sol varmvattenberedare är ofta placerade på taket, för att låta överliggande varmt vatten in i huset och att låta thermosiphonprincipen få så mycket sol som möjligt.

Solvärme

thermosiphonprincipen Konceptet är anpassningsbar för att värma luft alltför . I detta fall glasöverdel rutan är placerad på en vägg utanför huset. Under glas är ett plåt eller nät, målad svart. Det finns två ventiler från denna ruta in i huset, upptill och nedtill. Som luften i rutan värms det upp och in i huset genom ventilen på toppen. Detta driver nära kallare luft mot golvet och ut den nedre ventilen och i rutan för att värmas.

Solugn

En solugn körs helt på solens makt. Det är inte samma sak som en vanlig ugn som drivs med el från en solpanel. En solugn är i princip en låda med en glasskiva och en spegel hängde över den. Lådan är oftast målas svart. Den svarta färgen absorberar värme och solljus kommer in i glaset på toppen, fånga värme i rutan. Spegeln ovanför reflekterar ytterligare ljus in i ugnen. Solugnar tar längre tid att laga mat än konventionella ugnar gör. Däremot kräver de ingen elektricitet, kan inte bränna maten och inte behöver kontrollera upp på.

    Previous:nothing
    Next:vatten avlägsnas från hydrauliska system
    
    Copyright © 2011 give2all.org