välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av månens faser

Postad av : Jeanette Morales

De olika faserna av månen beror på i vilken vinkel en observatör på jorden kan se månen upplyst av solen som kretsar runt vår planet. Som månen gör sin väg runt jorden en person kan titta upp i himlen och se olika delar av dess yta reflekterande solljus. Medan det är alltid hälften av månen som är "upplyst" av solen observatören på jorden kommer att se månen passerar genom dess faser en komplett gång, en sträcka på 29 och en halv dag

Du behöver:
batymetrisk diagram.
Linjal.

Full

När jorden är mellan månen och solen, kommer månen vara som starkast. Detta kallas en fullmåne och hela skivan av månen kommer att belysas. Fullmånen har en skenbar magnitud på minus 12,6, vilket gör den näst ljusstarkaste objektet på himlen efter solen, vilket har en skenbar magnitud på minus 26,73. Fullmånen kommer att se som om den är helt upplyst av direkt solljus under flera dagar, i verkligheten är det bara ungefär 97 99 procent belysta en dag före och en dag efter fullmåne men denna åtskillnad är svårt för människor att välja upp.

Avtagande

När fullmånen fas avslutas den avtagande puckelryggig fasen börjar. I denna fas månen kommer att visas för någon på jorden för att få mer än hälften av sina upplysta skiva men inte dess helhet som i fullmåne. Detta belopp minskar varje natt vilket gör det till en avtagande måne. Det sista kvartalet fasen inträffar när bara hälften av skivan är upplyst av solens strålar.

Ny

Avtagande måne fasen är när det är nu mindre än hälften av de upplysta skivan visas. Detta kommer så småningom att minska till en punkt, när månen är mellan jorden och solen, till den nya månfas, där ingen del av månen är synlig från jorden sedan solljuset faller på den andra sidan av månen. Endast under en solförmörkelse, då månen verkar röra sig tvärs över solen, månen syns under nymånen.

Vaxning

Efter den nya månen fas månen börjar ses igen. Så småningom börjar dyka upp som en del av dess yta som är upplyst kan ses som den fortsätter sin bana runt jorden. Detta kallas för vaxning månen och den första etappen är kv, när mindre än hälften är upplyst av solen. Det blir större varje natt när månen kan ses innan den kommer till första kvartalet fas, där hälften av skivan är nu tänd.

komplett cykel

vaxning puckelryggig fasen beskriver månen eftersom det ökar till synes i storlek. Det kommer att bli mer än halvfullt, men fortfarande är inte en fullmåne. Så småningom månen återigen kommer på motsatt sida av jorden, med solen bakom jorden, vilket resulterar i att hela månen. Detta avslutar åtta månens faser-full och nya, första och sista kvartalet, tilltagande och avtagande halvmåne, och vaxning och avtagande puckelryggig.

    
    Copyright © 2011 give2all.org