välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om månens faser

Postad av : Jeanette Morales

Den Månens faser är olika ansikten eller figurer av månen som vi ser från jorden under loppet av ungefär en månad. Månen tycks ändra form, för som det kretsar kring jorden, det ändrar position i förhållande till vårt synhåll och solen. Vi kan se månen här på jorden, eftersom ljuset lyser på månen från solen

Hur faser sker

Bild Solen skiner mot jorden och månen par på ena sidan. Nu bild jorden med månen på en plats i sin omloppsbana runt jorden som gör det mellan jorden och solen. Det innebär att solen skiner på den sida av månen som är mot solen. Den sida som vetter mot Jorden är mörk i vad som kallas en New Moon. Säg är det tvärtom: de tre organisationerna sorteras månen, jorden och Sun. I detta fall skulle en person tittar på månen ser helt upplyst-Full Moon. Vid de punkter i mellan fullmåne och New Moon, olika grader av tänds månen från jorden perspektiv, vilket ger oss faserna.

Fas Cycle

månens skeden cykel går från New Moon till New Moon och tar 29,5 dagar att genomföra. Det finns åtta faser i varje cykel som känns igen på hur mycket av månen lyser och formen den synliga delen skapar. "Ålder" av månen är den tid som gått så cykeln går vidare, räknat från den sista New Moon. Förutom Full och Nymånadsdagarna, är de andra faserna tilltagande och avtagande halvmåne, första och sista kvartalet och vaxning och avtagande puckelryggig.

Nya och full månar

The New Moon, som i början av måncykeln, markerar en "nystartade" Moon. Den "ålder" Månen är den tid i dagar som har gått så cykeln går vidare, räknas från sista New Moon. Efter New Moon, är Månen sägs vara vaxning-det vill säga växer större. Full Moon är halvvägs i fas och efter det verkar, är Månen sägs vara avtagande, att försvinna som månen cykler mot en annan New Moon.

Halvmånar

halvmånar, som namnet antyder , ser ut som halvmånar. Den Kommande måne visas efter New Moon, medan Avtagande måne visas på den sista fasen innan en annan New Moon visas. Halvmånar är mindre än hälften belyst av solen sett från jorden. The Crescent faser varje pågå cirka en vecka. Månader i den islamiska kalendern börjar med den första utseende Kommande måne.

Kvarteren Moons

Quarter Moons delas vertikalt av ljuset, med ena hälften upplyst. Anledningen till att denna Moon kallas kvartal snarare än en Half Moon trots sin belysning beror, om man räknar den andra sidan av månen, är bara en fjärdedel av månen lyser sett från jorden. Den Första kvarteret visas efter kv. Det sista kvartalet Månen kommer före Avtagande måne. Den Första kvarteret är vänstersidig, sista kvartalet månen är högersidig. Tillsammans med Full och Nymånadsdagarna Quarter Moons anses primär faser.

Halvmåne Moons

vaxning måne och den avtagande måne visas före och efter fullmåne, respektive. De är mer än halvfullt-med andra ord, det finns en halvmåne på disken som är mörka. Den puckelryggig faser varje pågå cirka en vecka. Dessa faser tillsammans med månskäran faserna anses mellanliggande faser.

    
    Copyright © 2011 give2all.org