välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

som var den andra personen på månen?

Postad av : Jeanette Morales

Alla tycks veta att Neil Armstrong var den första människan på månen, men han var nästan inte. NASA ansåg en annan man för denna ära, men ödet skulle ha det planerna ändrats. Buzz Aldrin blev därmed den andre mannen att gå på månen

Tidsplan

Buzz Aldrin föddes 1930 och utexaminerades trea i sin klass från West Point 1951. Han flög 66 stridsuppdrag i Koreakriget i början av 1950-talet, skjuta ned två ryska MIG jets. År 1963 blev han utvald av NASA som en av de första astronauterna, och 1966 flög han ett Tvillingarna uppdrag där etablerade han ett rekord för EVA eller extra fordon Aktivitet-verksamhet som utförs utanför en rymdfarkost bort från jorden. Aldrin gick till månen på Apollo 11 med Neil Armstrong och Mike Collins, blir den andre mannen att gå på månen i juli 20th, var 1969.

Betydelse

månlandningen bevittnats av fler människor runt om i världen TV än någon annan sändning. Aldrin var i spetsen för att göra fortsatta förbättringar av bryggan förfaranden. Aldrin arbete med en av hans Tvillingarna uppdrag blev det normala förfarandet fortfarande i bruk i dag, som bevisade han att människor faktiskt kunde jobba medan det utanför farkosten. Bland de femtio plus-medaljer han har hedrats med är Presidential Medal of Freedom, den högsta civila utmärkelse som man kan få i USA.

Missuppfattningar

Den berömda foto av en man som stod på månen hans rymddräkt med beaktandet av Lunar Lander i visiret är inte Neil Armstrong som många människor tror. Buzz Aldrin är mannen på bilden, en av de mest berömda som någonsin tagits. Aldrin riktiga namn är i verkligheten nu Buzz, som han hade det lagligt förändrats under 1980-talet, men hans förnamn var Edwin.

Teorier /Spekulationer

De som prenumererar på vilda teorier känna att Aldrin aldrig gått på månen . De hypotes att hela månlandningen var en bluff. En sådan karl närmade gång Aldrin utanför ett hotell och började gorma att Buzz var en lögnare och hade aldrig varit på månen. Aldrin slog omedelbart mannen i munnen.

Expert Insight

Ironiskt nog var Aldrin mors flicknamn Moon. Han fick sitt namn "Buzz" när hans syster ständigt mispronounced ordet "broder", kallade honom "summer". Aldrin grundade sitt eget företag raket design och fått patent på en rymdstation han tänkt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org