välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man ser på månen genom en tubkikare

Postad av : Jeanette Morales

En tubkikare liknar ett teleskop, men istället för att vara särskilt utformade för star-tittandet, är en tubkikare avsedd främst för användning på land. Medan teleskop i allmänhet visa inverterade bilder, ger en tubkikare användare en rättvisande bild. Tubkikare är små och mycket mer portabel än teleskop, vilket gör dem lätta att använda för att titta överallt. Även om de kan vara utformade för markanvändning, dessa oscilloskop är också bra för grundläggande månen och stjärnan observation

Du behöver:.
Kikare.


1.
Ta reda på när månen är i fasen att du skulle vilja studera. Det kan vara den enklaste att upptäcka månen när den är full, men du kommer faktiskt se närmare när det inte är så ljus. Partiella månens faser är bra för månen att observera. Det finns flera webbplatser som visar månens faser. StarDate har en månadskalender med månfas anges av dagen, samt en Sky almanacka som berättar exakt vad tid Månen är varje natt av månaden.
2.
Öka förstoring för att fokusera på ett mindre område av månens yta. Var försiktig med att använda för mycket förstoring, dock. Ju mer förstoring används i tubkikare, desto lägre ljusstyrka, vilket gör det svårare att hitta objekt. Använd lägre förstoringar när du kan.
3.
Anpassa räckvidden bländare. Ju högre du har bländare inställd på din tubkikare, desto ljusare månen kommer att visas. Så ljusare månen är, desto lägre en bländare du bör använda om du vill se alla detaljer som finns i skuggorna.
4.
Använd ett stativ. På grund av storleken på en tubkikare kan det vara frestande att bara hålla den i handen, men en liten rörelse kan göra dig glömma månen, särskilt när man arbetar vid högre förstoringar. Placera räckvidd på ett stativ håller den stadigt och gör det lättare att hålla månen i fokus.
5.
Justera stativ istället för räckvidd när månen drivor utanför räckvidden ögon linje. På grund av jordens rotation kommer månen att fortsätta att driva över natthimlen. För att hålla observera det, måste du följa månens bana. Justera din stativ för att följa månen istället för att flytta din tubkikare kommer att spara den ansträngning för att behöva rikta din räckvidd.

    
    Copyright © 2011 give2all.org