välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan förstå det metriska systemet

Postad av : Camilla Näslund

Det metriska systemet är ett system som användes i många delar av världen. USA är ett av de sista länderna att använda traditionella mätningar som inches, miles, pounds, kannor och gallon. Förståelse metriska är viktigt om du vill resa eller bo utomlands. Att veta det metriska systemet är ett krav för forskare
1
metriska systemet fungerar på multiplar av 10. . tillämpas på grundläggande mätningen. De grundläggande mätningar är den gram för vikt eller massa, meter för längd och liter för volym eller kapacitet.
2.
grundläggande metriska har prefix som ändrar enhetens storlek med en faktor 10. Going mindre, beslut är 1 /10, centi är 1 /100 och milli är 1 /100. Till exempel är det vanligt förekommande centimeter 1/100-del av en meter. Going större, DEKA är 10 gånger, Hecto är 100 gånger och ett kilo är 1000 gånger. Kilo använder oftast som i kilometer och kilogram.
3.
Läs de vanligaste metriska mätningar. För längd, är centimeter, meter och kilometer användas i stället för inches, yards och miles. För vikt, ersätter kilogram pounds. Gram och milligram är små vikt åtgärder och ton är en 1. 000 kilo. Det liters ersätter kvart i större volymer, cl av gram och ml i små volymer. Den hektar används för att mäta mark och är 10. 000 kvadratmeter.
4.
Lär dig några omvandlingsfaktorer så att du kan börja tänka på objekt i metriska storlekar. En tum är 2,54 cm, är en meter 1,09 meter och en kilometer är 0,62 miles. En liter är 1,06 liter. Ett kilo är 2,2 kg och det tar 28,6 g till lika 1 oz. Den hektar är lika med 2,47 hektar. Börja att titta på objekt i världen i fråga om liter, kilo och kilometer.
5.
I det engelska systemet, en 1 oz. volym vatten väger 1 oz. och 1 pint (16 oz. ) vatten väger 1 u00A3 Det metriska systemet fungerar på samma sätt. En liter vatten väger 1 kg. Så en milliliter väger 1 g och har en volym på 1 kubikcentimeter.
6.
Nu när du förstår hur det metriska systemet passar ihop, börja leta efter metriska mätningar. Du hittar dem på förpackningar etiketter och på din bil hastighetsmätare. När du läser webbsidor som pratar om gram eller liter eller kilometer, ta tid att beräkna vad den lika stor kvantitet är i det engelska systemet. Snart kommer du att förstå hur det metriska systemet fungerar i vardagen.

Tips och varningar


  • För bil och motorcykel buffs, är en kubiktum motsvarar 16,4 kubikcentimeter eller 16,4 CCS. För forskarna är det viktigt att lära exponentiella matematik när de använder det metriska systemet.
    
    Copyright © 2011 give2all.org