välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar månens skeden

Postad av : Ulf Friberg

Veta fyra månens faser är ett enkelt sätt att ansluta till den naturliga världen. Det är kunskap du kan dela med vänner och föra vidare till dina barn och barnbarn. Fastställande av olika faserna är ganska enkel. Alla känner igen en fullmåne, en månskära, en halvmåne och en ny måne. Minnas namn för de olika faserna och huruvida månen är vaxning eller avtar är knepiga delar

Du behöver:
respirometer
. Respirometer graf resultat.


1.
Börja med den nya månen fas --- ingen måne är synlig.

Denna fas inträffar när månen är mellan jorden och solen. Eftersom de tre områden som är ställda kan vi inte se den upplysta sidan av månen --- dess tända sidan är vänd mot solen, med ryggen mot jorden. Kom ihåg denna fas genom att associera "nya" med "början".
2.
Flytta till det första kvartalet fasen --- en halv cirkel.

I detta fas, anpassning av jorden, månen, och solen har vänt på halva vägen och vi ser en hel hälften av månen. Denna fas är också ringa en halvmåne fas (som det tredje kvartalet)

Eftersom denna förändring börjar ser vi bara en flisa, eller halvmåne av månen som visar -. Detta kallas vaxning halvmåne. Du kan bestämma vaxning, eller växer eftersom du kan se den mörka skuggan av månen till vänster om månskäran. Vaxning, eller växande, är alltid till vänster om månskäran

Minne trick. Tänka på att besöka WC [kv (eller vattentoalett)] genom att vrida vänster ner en lång korridor som verkar vara ständigt ökande med en person vaxar golvet.

Eftersom halvmånen fortsätter att bli fylligare, hänvisar vi till den som vaxning puckelryggig (från latinets, puckelrygg). Skuggan är fortfarande till vänster.

Minne trick: nu är det en puckelryggig person som gör det vaxning och svänga vänster
3
Flytta från en halv måne till en full moon-. . -en full cirkel.

Här anpassningen av den nya månen är omvänd, med jorden i mellan månen och solen, så hela solbelysta delen av månen är synlig.

4
Avsluta med tredje kvartalet -. en halv cirkel.

Som med det första kvartalet, ser vi återigen hälften av den belysta månen och hälften i skugga. Eftersom månen är nu försvinner, hänvisar vi till den som en avtagande måne. Månens skugga är nu på höger istället för vänster. När halvmånen börjar WAN, är det vikande puckelryggig och när det börjar likna en halvmåne, är det Avtagande måne. När månen försvinner, är det tillbaka till en ny månfas.

Minne trick: om du kommer ihåg hallen som går till vänster för en vaxning månen, då bara ihåg att det inte finns någon vaxning, och därför inte kvar i en avtagande fas.

    
    Copyright © 2011 give2all.org