välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

roll tvättmedel i biologiska försök

Postad av : Jan-Olof Stoor

Många biologi labb använder tvättmedel som en del av deras standardprotokoll. Den primära användningen av tvätt-och rengöringsmedel är för experiment proteinbiokemi, speciellt de som involverar membranproteiner

Definition

Rengöringsmedel är kemiska föreningar som orsakar proteiner att stoppa bindande och hindrar dem från bindande efter deras obligationer har brutits.

Struktur

Rengöringsmedel består av två delar, en hydrofil ände som dras till vatten och en hydrofob ände som stöts bort från vatten. Denna sammansättning liknar sammansättningen av cellmembranen.

Tvättmedel och celler

eftersom strukturen av rengöringsmedel liknar strukturen i cellmembranen, kan de två samverkar. Diskmedlet kan bryta igenom den skyddande cellmembranet in i cellen och dra ut proteiner inbäddade i membranet.

Använder

Rengöringsmedel används för att störa cellmembranet, omger protein och ta bort den från membranet, i enlighet till SpringerProtocols. com. Proteinet är också rätas ut till en enda rad, som avslöjar dess primära strukturen. Det kan sedan analyseras för att fastställa dess aminosyra komponenter eller körs på en gel att jämföra den med andra proteiner.

Exempel

Det finns många olika rengöringsmedel som används inom biologin. Några av de vanligaste är SDS (natriumdodecylsulfat), en stark rengöringsmedel och Triton X-100, ett milt rengöringsmedel.

    Previous:typer av biologiska vittringen
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org