välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar en dödlig svart mamba orm i det vilda

Postad av : Valon Istrefi

Den svarta mamban är utan tvekan den mest fruktade och mytomspunna ormen i världen. Ingen annan orm har mer mytiska talanger och grymhet som tillskrivits dem. Den svarta mamban är en av de få ormar som faktiskt lever upp till hypen, om än delvis. Att veta vad ett svart mamba ser ut kan rädda ditt liv och den här artikeln hjälper dig att göra det
1.
Många tror att Black Mamba är svart i färgen. Detta är inte sant eftersom mamba är vanligtvis en ljusgrå färg, t är aldrig svart som namnet tycks antyda. Den svarta är beskriver mamba mun färg. När en mamba är upphetsad eller irriterad, kommer det att stiga upp ibland så långt som 5 till 6 meter från marken och blinkar med sina öppna munnen vid källan till dess irritation. Insidan av munnen är en mörk svart färg och du vill aldrig vara tillräckligt nära för att se det.
2.
Svart mamba är snabb. Utan tvekan kan det röra sig snabbt nog för att slå dig innan du vet vad slår dig så aldrig komma någonstans i närheten av en svart mamba. Det kan slå dig mycket snabbt. Denna orm kan röra sig över 10 mph.
3.
Svart mamba är mest en plats Dweller. Dess släkting är det den gröna mamba ett träd Dweller. De är ofta misstas för varandra, men de ser mycket olika varandra. Den svarta mamban ibland kommer ge sig in i träd, men i allmänhet om du ser en lång, smal orm i ett träd i Afrika, är det den gröna mamba.
4.
Svart mamba är en av de Världens längsta giftormar och nå längder på upp till 14 meter. Den genomsnittliga mamban är ca 9 meter, men större exemplar är vanliga. Tänk på att ormar ofta kan slå dig på ett avstånd av ungefär hälften av deras kroppslängd. Det är en lång strejk sortiment för en orm lika dödlig som den mamba.
5.
Mamban är i allmänhet en blyg, tillbakadragen reptil, men om den hotas att förändringar. Mamba kommer bakre upp, väsa, och sprida sin nacke i en kobra-liknande mode på hotet. Den svarta mamban blinkar det dödliga svarta munnen öppen och om hotet inte försvinner och lämna den ensam, kommer det att slå upprepade gånger. När man betänker att det biter i svart mamba är nära 100 procent dödlig utan antivenin, det är en skrämmande tanke i den afrikanska bushen. En mamba i allmänhet kommer att slå många gånger injicera enorma doser av dödliga giftet.

Tips och varningar


  • Har aldrig närma sig en svart mamba och hålla minst 200 fötter tillbaka på ett minimum.
  • svart mamba bett är nära 100 procent dödlig utan antivenin.
    Previous:biologiska effekter strålningen
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org