välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar orm ägg

Postad av : Stefan Svensson

De flesta ormar lägger ägg och inte föder levande ungar. Honan lägger äggen under jord i lös jord eller sand, som fungerar som en naturlig drivbänk. Hon lägger dem och sedan överger dem, om hon är en kobra eller en python. De kommer inte låta någon komma nära äggen tills de kläcks. Beroende på art, en kvinnlig orm kan lägga allt från två ägg till hundra på en koppling

Du behöver:.
Källa starkt ljus
. Lokala viltvårdare (tillval).


1.
Lyft upp ägget. Reptilägg kan överleva kort, varsam hantering. Om tanken är hårt, då är det en fågel ägg. Skalet ska känna läderartade och har några ge för den.
2.
Ta äggen till en källa med starkt ljus, som en glödlampa. Stäng av alla andra lampor i rummet så att en ljuskälla är ännu ljusare.
3.
Lyft ägget upp till det och du ska kunna bara knappt urskilja siluetten av embryot inuti. Bara ta ett par minuter att göra detta, eftersom ägget måste sättas tillbaka i sin naturliga eller konstgjorda inkubator.
4.
Notera formen på ägget. Snake ägg är i allmänhet avlånga, men vissa afrikanska och asiatiska ormar lägger ägg som är ojämna som en ingefära eller som liknar ett mycket tjockt riskorn. De flesta ormar hemma i Nord-och Sydamerika kommer att lägga ägg formade som fågelägg.
5.
Kontakta en lokal viltvårdare eller Wildlife Sanctuary och ge dem en beskrivning av äggen. De får veta vilka arter, men eftersom orm ägg så mycket lika varandra, det är nästan omöjligt att fastställa arten tills de kläcks.

tips och varningar


  • Det tar cirka 55 till 60 dagar för orm äggen att kläckas. Ormar som föder levande ungar omfatta strumpeband ormar, ormar vatten, skallerormar och boaormar boa. Ett par dagar innan äggen kläcks, de ser som om de har deflateras.
  • Om du hittat äggen utanför lade ägg igen, om möjligt. Annars kommer de att dö. Enligt djursjukhus USA, äggen måste vara i några inches av smuts, mossa torv eller strimlad tidningen i ett fuktigt rum vid en temperatur på 80 grader C.
    
    Copyright © 2011 give2all.org