välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur fungerar en gas fungerar turbingeneratorn?

Postad av : Annika Hultén

Turbin Basics

Gasturbiner är maskiner som omvandlar värmen och kinetiska energier av varm, Högtrycksstrålar av gas till mekanisk energi med hjälp av roterande knivar. Bladen fånga en del av energin i gasen i rörelse, på samma sätt som bladen på en väderkvarn gör, vilket gör att roterande blad att vända, som då blir turbinens andra maskiner. Många gasturbiner har en enhet som kallas en kompressor för att skapa den heta gasen ström för att vrida turbinblad, men inte alla. Gasturbiner har en enastående effekt /viktförhållande, och är vanligtvis tillförlitliga eftersom de har färre rörliga delar jämfört med en kolvmotor design. Men de är också mycket bränsle ineffektivt i vissa roller.

jetmotorer

Jetmotorer gasturbiner som är optimerade för att skapa och påskynda flödet av luft genom dem och skapa dragkraft. Fläktar drar luften och dels komprimera luft i den första etappen av dessa motorer, kompressorn, där jet bränsle sprutas in i en kammare med luft och antänds. Detta förbränningen har till följd att luften mycket varm, utökar sin volymen snabbt och öka dess tryck. Den nu större och trycksatta volym luft rusar ut av kompressorn genom ett munstycke och över turbinblad. Jetmotor turbiner ger ström till kompressorn och elektriska system av flygplanet, men de flesta av energin är riktad ut tillbaka som dragkraft för flygplan.

Power Generation

Gasturbiner används för att generera elektricitet, antingen som primär eller sekundär enheter. Det bästa exemplet på detta är i naturgaseldade kraftverk, där de kombineras med ångturbiner. Förbränningen av naturgas kan ge en varm ström av gas i sig. En enkel gasturbin i denna roll kan ha något behov av en kompressor alls, eftersom gasen ström redan varmt och tillräckligt snabba att vända turbinblad. Den mekaniska energi som skapas av turbinen överförs till en generator som skapar elektricitet. Andra gasturbiner som används för elproduktion är sekundära enheter lämpade att fånga spillvärme produceras i någon annan industriell process. Dessa behöver oftast lite extra skjuts, och kommer därför att ha en kompressor skede, men det nettoeffekt mer än betalar för det bränsle som används av kompressorn.

Gasturbiner på fartyg och fordon

Gasturbiner som används i några specialbyggda bilar, i ett fåtal modeller av tankar och ofta ombord på örlogsfartyg. Vehicular gasturbiner används i stället för kolvmotorer att ge ström ström motiv. Liksom jetmotorer, de har en betydande kompressor endast förlitar sig på det för att skapa den varma strömmen av gas för turbinen. Men liksom kraftverket turbinen, de är optimerade för att skapa mekanisk kraft, inte dragkraft.

    
    Copyright © 2011 give2all.org