välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur diamanter görs

Postad av : Jonathan Nyberg

Du behöver:
isolerad koppartråd (AWG 20 eller något liknande)
. Skruvmejsel (möjliga).
Wire nötter (eventuellt).
Miniatyr, låg watt glödlampa.
Matchande fixtur för glödlampan.
Twist-on krokodilklämmor.
Magnesium elektrod.
Järn elektrod.
Pitcher.
Salt.
Kranvatten.
Glas eller keramik behållare.
Skruvarna.

Earth Process

mantel där diamanterna är birthed är djup inom jord, ner över 100 km. Det är en plats av höga temperaturer och höga tryck, nödvändiga förutsättningar för kolatomer för att limma ihop på ett sådant sätt att diamanter slut kommer att leda. För att få det att hända, atomerna måste ordna sig på ett visst sätt som låter dem dela elektroner-ett regelbundet, tredimensionellt geometriska mönster som, om de lämnas att växa utan störningar, producerar stora, ren diamant kristaller. Vulkanutbrott kasta kristallerna upp från jordens djup.

Kosmiska processer

De höga temperaturer och tryck behövs för att skapa diamanter också föreligga när kometer eller meteoriter strejk jorden. Chocken av effekten är så stor att mineraler byta från en form till en annan. I det här fallet, grafit återbildas till diamanter. (Som diamanter, är grafit också från kol, men gick i ett annat mönster. ) Geologer ser till dessa diamanter, ibland bara mikroskopisk storlek, som bevis på inverkan. Meteor kollisioner i rymden också resultera i diamanter

Manmade Processer

Det finns två huvudsakliga processer genom vilka människan orsakade diamanter skapas. Med hög tryck, hög temperatur-metoden (HPHT) och kemisk förångningsdeposition (CVD). Den första försöker skapa förutsättningar som liknar den som finns i jorden för att skapa diamanter, vilket resulterar i kristaller användbart för industriella ändamål såsom borrning eller skärning. I HPHT metoden, är utsäde av diamanter placeras i en kammare tillsammans med grafit. Högt tryck ansätts mekaniskt av enheter såsom kolvar eller städ, tillsammans med höga temperaturer. Den grafit är kolatomer börja bindning till utsäde och växa diamant kristaller under loppet av days. Larger diamanter skapas genom CVD processen, som också använder en liten diamant som ett frö. Utsädet placeras i en kammare tillsammans med kol med gas, där de mikrade. Detta gör kolatomer separat från gas-och falla på diamanten utsäde. Använda frö som en byggnad bas, kolatomerna samman till geometriska mönster som bygger en diamant kristall.

    
    Copyright © 2011 give2all.org