välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du spårar rymdfärjan

Postad av : Valon Istrefi

Om du är en NASA entusiast och du älskar följer de senaste framstegen med rymdfärjan, kommer denna guide visar dig de bästa platserna på Internet där du kan följa rymdfärjan hela framsteg för sin flygning (samt en ! några verktyg som du kan använda för att spåra satelliter och rymdstationen också)

Du behöver:
En dator
. Internet-anslutning.
En passion för rymdfärder.


1.
Space flygentusiaster vanligen också fans av vetenskap, astronomi och nästan allt att göra med rymden. För dessa människor är NASA en vanlig källa till värdefull information, så det borde inte komma som någon överraskning att många av de resurser som anges här är i själva verket begravda inom NASA: s hemsida. För att följa med rymdfärjan, tar största delen av insatserna plats på den del av NASA: s hemsida som kallas "Human Space Flight (HSF)" ligger på spaceflight. nasa. gov. Bilden som visas här är den kretsande tracking verktyg som NASA erbjuder på den sidan. Detta verktyg används mest av Internet besökare att spåra den internationella rymdstationen (ISS).
2.
Nästa värdefullt verktyg för spårning från NASA som du vill kolla är Skywatch (spaceflight1. nasa. gov/realdata/sightings /). Detta mycket cool verktyget kan du klicka på en karta över världen för att tala om för systemet vad du bestämd plats är på jorden, som visas i denna bild.
3.
När du har valt vilken kontinent att du är på, sedan kan du välja en mer specifik region som stat och även staden. Om du kan hitta den närmast dig, kommer resultaten att bli mycket mer korrekt.
4.
Slutligen, när du klickar på antingen "nästa passera" eller "nästa observation" tillämpningen kommer att säga exakt tid och information om nästa gång den valda hantverk (satellit, ISS eller Shuttle) kommer att passera över din plats. Om du är en amatörastronom eller himmel Gazer, är Skywatch en av de coolaste ansökan att spåra inte bara bollen, men när allt annat som kretsar kring jorden kan passera över din plats.
5.

Nästa program som du vill se till att du använder när rymdfärjan nästa lanserar är NASA: s J-Track (http://science. nasa. gov /Realtime /Jtrack /spacecraft. html), som är en realtids grafisk visning av alla objekt som kretsar runt jorden, beräknade över en karta av jorden. Natt och dag visas som en skuggade området, och ibland kartan kan visas ganska upptagen som alla objekt och företeelser visas i realtid som visas i denna bild.
6.

Ännu en väldigt cool realtid grafiskt verktyg är NASA: s J-Track 3D (http://science. nasa. gov/Realtime/jtrack/3d/JTrack3D. html). Detta verktyg ger dig en 3 dimensionell återgivning av varje enskild satellit som är i omloppsbana runt jorden. Hubble och ISS visas med färgade banor (vilket är Shuttle tror jag), men det stora antalet satelliter som visas i 3-D verktyg för spårning är häpnadsväckande. Kolla bara in bilden.
7.
En av de coolaste, obskyra platser som knappt någon vet om (men fler borde) är FlightAware (http://flightaware. com/) . Denna sajt kan du hålla ett öga på 1100 + flygplan i sin databas på en realtid karta i USA. Den första sidan Kartan visar alla flygningar som röda prickar (det är fantastiskt hur många flygplan i luften), och om du väljer Bläddra genom flygplatsen eller flygplanstyp, bilderna överlagrade ovanpå en karta över U. S. som visas på detta foto. Nu, den 2 juni i 202C FlightAware låta användare spåra rymdfärjan Atlantis -. . Så detta är en annan sida du kanske vill kolla att spåra rymdfärjan
8
En annan fantastisk plats att spåra satelliter samt rymdfärjan är "himlarna ovan," där du kan se en 3 dimensionell bild av USA, orienterad av dina koordinater, som normalt visar vägen och placeringen av den internationella rymdstationen. Du kan också använda den för att titta på väg och bana rymdfärjan under sitt uppdrag.
9.
annan mycket cool funktion i himlen ovanför är att om du klickar på "rymdfarkoster flyr solsystemet," du kan kolla upp var en avlägsen NASA prober. Dessa sonder som besöker avlägsna planeter, och den här webbplatsen visar du den aktuella placeringen av dessa farkoster. Exempel Pioneer, Voyager och New Horizons. Informationen visas både i grafisk form och i diagram.
10.
Slutligen en annan cool resurs du kan använda för att spåra shuttle på marken NASAs "marken verktyg för spårning," , som ger media med diagram av rymdfärjans marken väg i olika skalor, väldigt nära, medeldistans eller lång räckvidd. Dessa bilder är inte i realtid, men gav till medierna omedelbart och ett bra sätt att ta en närmare titt på flera av rymdfärjans resa väg. Oavsett verktyg (eller verktyg) som du planerar att använda, spåra bollen kan vara en mycket spännande verksamhet, antingen på egen hand eller med dina barn. Alla de ovan angivna resurserna kan hjälpa dig i denna strävan. Har du någonsin använt alla andra resurser för att spåra bemannade rymdfärder? Dela din åsikt i kommentarerna!

    
    Copyright © 2011 give2all.org