välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man spelar in i ett laboratorium anteckningsbok

Postad av : Camilla Näslund

En vetenskap lab notebook är mycket viktigt i den experimentella processen. Experiment inom vetenskapen syftar till att visa en teori eller lära om beprövade teorier. När ett experiment har utformats för nästa uppgift är att sätta upp experimentet registrerar resultaten, och analysera dessa resultat. De flesta Science Lab klasser kräver en skriftlig rapport av den experimentella processen, data labb och analys. Utan korrekt och komplett lab anteckningar i ett laboratorium anteckningsbok, återskapar och förståelse en experimentell utfallet kommer att bli svårt.

Bra forskare inte har högar av lösa papper faller ur böcker och mappar. De använde bunden laboratorieliggare att spela in data och utföra beräkningar. Håll fråga dig själv dessa frågor:

"Om jag plockar upp denna bärbara dator i ett år eller två, finns det tillräckligt med information i min anteckningsbok för mig att förstå vad som gjordes, varför, och vad resultaten och slutsatser? "

" Med dessa anteckningar kunde jag ställa in detta experiment exakt samma? Kan någon annan? "

Med dessa frågor i åtanke, följ dessa steg för att spela in experimentet i ett laboratorium anteckningsbok.

Du behöver:
Bound labböcker
. Ett naturvetenskapligt experiment.


1.
I det övre högra hörnet av den bärbara datorn sidor, skriva titeln på experimentet, datum, partner och sidnummer.

2.
Skriv allmänna syftet med försöket inom en till två meningar. När du går igenom experimentet, se till att ange syftet med varje ny uppsättning mätningar och hur det bidrar till det övergripande syftet med försöket.
3.
Dra några apparater som används experimentet var noga med att märka alla delar. Du kanske också vill inkludera beskrivningar om hur det bildades. Ju fler detaljer desto lättare blir det att återge vid en senare tidpunkt.
4.
Spela in alla de ursprungliga uppgifterna i den bundna labböcker och INTE på anteckningspapper. Var noga med att inkludera det som mäts, liksom rätt enheter. Alla uppgifter som framstår som meningslös eller fel rita en enda linje genom så det är fortfarande läsbar. Efter en noggrann analys, kan du finna att mätningen vara värdefulla.
5.
Alla åtgärder kvantiteter bör omfatta osäkerheten i mätningen. Detta kallas felanalys som anges som "+ och -" värde. Kom ihåg att alla mätvärden har några fel.
6.
Allt som beräknas ska dokumenteras tillsammans med den beräkningsmetod och den formel som används för att få svaret. Se till att du är uppmärksam på signifikanta siffror.
7.
Grafiska skildringar av er data bör också dokumenteras.
8.
Slutligen , kortfattat beskriva vad du testat och vilka resultat och slutsatser av försöket. Glöm inte att inkludera hur dina resultat i jämförelse med "känd" eller tidigare resultat.

Tips och varningar


  • Bra forskare inte har högar av lösa papper faller ur böcker och mappar.
  • Alla data som verkar vara värdelös eller fel rita en enda linje genom så det är fortfarande läsbar.
  • Skriv i din bärbara dator i den ordning som du arbetat.
  • Skriv alltid i dig anteckningsbok som du gör experimentet. Aldrig vänta till senare.
    
    Copyright © 2011 give2all.org