välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

primära föroreningar definition

Postad av : Magnus Ekblad

Beskriver en primär föroreningen, Environmental Protection Agency (EPA) konstateras att det är "släpps ut i atmosfären direkt från källan till föroreningen och behåller samma kemiska form. " Den sekundära sort former som ett resultat av kemiska reaktioner som sker efter det att ämnet släpps ut i luften. Förstå vad som karakteriserar föroreningar liksom hur de kommer ut i miljön är avgörande för att förstå effekterna

partiklar (PM)

Sammanslagningen saker så varierande som stoft, aska, rök, sand och dimma, PM eller partiklar förekommer både naturligt och som ett resultat av mänskliga handlingar. Naturliga källor är vulkanutbrott, vinden damm och markbränder. Antropogena källan exempel är bilar, industriella processer, vedspisar brännande och damm sparkade upp av byggprojekt. PM storlek mäts i mikrometer. De mest problematiska är partiklar 10 mikrometer eller mindre (PM10). Dessa är tillräckligt små för att inhaleras djupt ner i lungorna och orsakar och förvärrar astma och andra sjukdomar i andning.

Svaveldioxid (SO2)

införts för att luften främst från förbränning av kol, är svaveldioxid en primär förorening och orsaken till surt regn. Vanligt vatten har ett pH på cirka 5,5, SO2 kan minska detta till så lågt som 4,0. Fenomenet var en av de första erkända primära regionala föroreningar, som sträcker sig utanför de städer där den industriella förorenande processer äger rum. Surt regn försurar sjöar och vattendrag, och skador träd och mark, bland andra negativa konsekvenser. Direkta hälsoeffekter även i ögon, näsa och hals samt huvudvärk, illamående och yrsel.

Kväveoxider (NOx)

förbränning av fossila bränslen är en stor bidragsgivare till kväveoxid föroreningar. Bilar och industriella processer smältning är också stora bovarna. Kvävedioxid är vanligt och kan ibland ses över städer som en rödbrun gas. EPA påpekar att NOx reagerar med ammoniak, fukt och andra föreningar för att bilda salpetersyra och relaterade partiklar. "Dessa partiklar bidrar till alla typer av luftvägssjukdomar. Kväve är ett näringsämne, som då det infördes stora mängder av vattenförekomster, bidrar till ökad biokemisk syreförbrukning (BOD) och eutrofiering, som beskrivs som berikning av vatten genom växtnäring. Lustgas (N2O) är en växthusgas.

flyktiga organiska föreningar (VOC)

VOC är mycket reaktiva organiska föreningar. Farligt marknära ozon är gjord av en reaktion mellan NOx och VOC när den utsätts för solljus. Övriga hälso-och miljöproblem som VOC in akviferer är också ett bekymmer. Bilar, industriella processer, rengöringsmedel och färger är några av de ledande VOC utsläpp.

Kolmonoxid (CO)

Att vara luktfri, färglös och smaklös gör mycket giftig gas CO extremt farlig. Källor inkluderar ofullständig förbränning, dåligt fungerande ugnar, kaminer utrymme och eldstäder. Enligt University of Virginia Health System, CO inte bara hindrar kroppen från att använda syre ordentligt, men skadar centrala nervsystemet.

Varning

Kolmonoxid detektorer är väsentliga för varje byggnad, med tanke på de många potentiella källor och farliga typ av gas om oupptäckta.

    
    Copyright © 2011 give2all.org