välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

King Cobra orm fakta

Postad av : Ulf Friberg

King Cobra är den största av alla giftiga ormar markbundna. Bara 1/5th av en vätska oz. av King Cobra gift kan döda en elefant, enligt djurets Corner. King Cobra är blyg av naturen, även om den kommer att försvara sig själv när den måste. King Cobra finns i Sydostasien och matar mestadels på andra ormar, vilket leder till dess vetenskapliga namn Ophiophagus hannah-Ophiophagus är latin för

Storlek

De största exemplar av King Cobra kan vara så lång som 18,5 meter, men den typiska King Cobra är i 12 -. Till 15-meters räckvidd. De flesta kung Kobror kommer inte att överstiga ca 44 kg. i vikt. Det ihåliga huggtänder King Cobra använder att injicera sitt gift i sitt byte är ungefär en halv tum lång.

Geografi

King Cobra lever i östra och nordöstra Indien, sydöstra Kina, Malackahalvön Indonesien och Filippinerna . King Cobra lever i miljöer som öppna skogsmarker, står av bambu, åkrar och täta mangroveträsk. King Cobras är bra simmare och ormarna bor ofta i närheten av vatten, till exempel en damm, bäck eller älv.

Defensiv hållning

King Cobra, precis som alla kobra arter kan platta ut sin hals revben i halsen regionen med ormen intryck av att ha en huva. King Cobra kommer att göra detta när den uppfattar fara, och ett par mörka fläckar på huven kan lura en potentiell predator att tro att de är cobra ögon, irriterande de blivande rovdjur. King Cobra kan sätta den övre delen av kroppen-så mycket som en tredjedel av det-från marken för att konfrontera ett hot. Ormen kommer att väsa som den gör detta för att avvärja sin fiende. Det kommer att slå med sina huggtänder som en sista utväg.

Funktion

King Cobra gift är ett nervgift som påverkar nervsystemet och kan stänga av en offrets hjärta. Endast gaboon huggormen kan injicera mer gift med sitt bett. King Cobra producerar detta gift ur polypeptider och proteiner i speciella körtlar bakom ögonen. Giftet flyter genom huggtänder när ormen attackerna, och det blir in i området för bettet, som arbetar att snabbt stänga av sitt byte.

Diet

Andra orm arter utgörs majoriteten av King Cobra kost, men King Cobra kommer även äta sin egen sort. King Cobra kommer att komplettera sin kost med små gnagare som råttor och möss, samt ödlor. Eftersom ormar inte kan tugga allt de äter, de är beroende av starka syror i magen att bryta ner sitt byte så att de kan smälta.

Avel

Bara King Cobra, bland de andra ormar i världen, bygger ett bo för sina ägg, med den kvinnliga hjälp löv och pinnar för detta ändamål. Efter om sina ägg, vakter den kvinnliga dem. Äggen behöver så många som 80 dagar att kläckas. Baby Kobror mäta upp till 20 inches lång vid födseln och har möjlighet att klara sig själva direkt.

    Previous:nothing
    Next:mörkgrön orm typer
    
    Copyright © 2011 give2all.org