välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilken typ av livsmiljö gör orm hals sköldpaddor lever i?

Postad av : Magnus Ekblad

Snake hals sköldpaddor är en av de många organismer endemiska uteslutande till Australien och omgivande öar i Stilla havet. De är relaterade till många andra sötvattenssköldpaddan, tillbringar sin tid som bor och utfodring i åar, floder och andra vattendrag. Deras anatomi är väl anpassade för dessa typer av livsmiljöer

Snake hals Turtle

Ormen hals sköldpadda är inte bara en art. I stället hänvisar namnet i en taxonomisk släkte som kallas Chelodina, och den innehåller ett antal olika arter som alla är lite olika från varandra. Namnet kommer från den långa smala hals som kan luta sig i sidled snarare än dra tillbaka direkt i skalet. Långhalsade sköldpadda är också ett vanligt namn.

Regioner

Enligt den australiensiska Reptile Park, orm hals sköldpaddor lever regionen Oceanien, inklusive Papua Nya Guinea, Indonesien och de omgivande öarna. Den gemensamma (eller östra) orm hals sköldpadda lever i Queensland och de flesta i östra Australien. Andra arter lever i stället längs den norra och västra regionerna av Australien.

Sötvatten

Ormen hals sköldpadda är en sötvatten djur. Den har simhud fötter som gör att den simmar i vatten och gå på land. Dessa typer av sköldpaddor är kända som sköldpaddor, medan sann vattenlevande sköldpaddor har fenor och spenderar nästan hela sitt liv i havet. Men i australisk engelska, är alla landlevande sköldpaddor, även semiakvatiska sådana, som kallas sköldpaddor. Dessa skillnader i frasering kan leda till förvirring.

Habitat

De största livsmiljö ormen hals sköldpadda omfattar bara om någon långsamma vattendrag såsom gård dammar, kärr och stora floder och sjöar. Den har en stark preferens för den mjuka, sandiga botten sötvatten och gillar att sola på stockar eller stenar under dagen.

Behavior

Snake hals sköldpaddor gör de flesta av deras utfodring i eller i närheten av sina hem sötvatten ( grodor, fisk, kräftdjur, blötdjur och andra vattenlevande eller delvis vattenlevande djur är alla en del av deras kost). Honorna lägger sina ägg på stranden av den akvatiska livsmiljön, där de unga kläcks och blir genast acklimatiserad till samma miljö.

    Previous:nothing
    Next:spindel och orm spel
    
    Copyright © 2011 give2all.org