välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

biologiska förstoring beskrivning

Postad av : Stefan Svensson

Biologiska förstoring, eller biomagnifiering, hänvisar till ansamling av toxiner i högre trofinivåer i ett nät. De toxiner in i näringsväven på lägre trofinivåer ansamlas i större koncentrationer som föroreningen flyttas upp näringsväven. Genom biologisk förstoring, toxiner i låga koncentrationer i miljön kan ackumuleras till skadliga nivåer i toppredatorer

Du behöver:. .
Skurborste
Milt tvättmedel.
Bad bassängen.

Första stadiet av biologisk Förstoring

Biologiska förstoring börjar med en förorening kommer in i näringskedjan, ofta som en del av en producent att ta upp oorganiska näringsämnen. Producenter ligga till grund för duk ekosystem mat, som innehåller näringsämnen och energi från den omgivande miljön i sina kroppar. Det urskillningslösa upptag av föroreningar med näringsämnen som producenten tar det förorenande i näringsväven. Dessa föroreningar lagras sedan tillsammans med näringsämnen i producent på högre nivåer än de som finns i den omgivande miljön.

Andra stadiet av biologisk Förstoring

Nästa steg i biologiska förstoring uppstår när denna tillverkare är uppäten av en primär konsument. Primär konsumenterna är en viktig länk mellan energi och näringsämnen lagras i celler och vävnader av producenter och andra organismer i ekosystemet. Varje primära Konsumenten måste inta en stor del av biomassa från producenten att bevara sig själv. Föroreningarna i tillverkarna är också konsumeras och ackumuleras i vävnader i den primära konsumenterna i ännu större koncentrationer.

Följande stadierna av biologisk Förstoring

Sekundära och tertiära konsumenten att tillgodogöra sig de primära konsumenterna ackumulera ännu större mängder av förorening i deras vävnader. Ju längre en organisms trofinivå är från den ursprungliga ingången av det förorenande, desto större koncentration av föroreningen i varje måltid. Eftersom ämnen ackumuleras under organismens liv, långlivade organismer tenderar också att samla mer gifter än kortlivade organismer. En förorening som är på godartad koncentrationsnivåer i producenternas snabbt kan nå skadliga nivåer som det blir allt förstoras upp varje nivå av konsumtionen. De högsta koncentrationerna i långlivade, på högsta nivå rovdjur.

föroreningar

föroreningar av flera oro aktie egenskaper viktiga för den biologiska förstoring. Den första är den lätthet med vilken de kommer in i näringsväven. Många är tagna i primärproduktionen när de intar oorganiska näringsämnen som behövs för livet men de kan också komma in i livsmedels webben på högre trofinivåer. En andra drag dessa föroreningar aktie är en relativt lång livslängd i miljön och i levande vävnader. Om föroreningar snabbt utsöndras av organismer eller snabb nedbrytning i miljön finns det liten risk för deras ackumulering på farliga nivåer. En tredje drag av dessa föroreningar är deras skadliga effekter på levande organismer. Även om inte alla kemikalier som spelar en roll i biologiska förstoring är farliga, de är av intresse för folkhälsa och miljö är giftiga i någon grad.

Biologiska Förstoring av Merkurius

kvicksilver och andra tungmetaller är en aktuell fråga för hälsovårdsmyndigheter över hela USA på grund av biologiska förstoring. Florida Department of Health, till exempel, har utfärdat råd kring fiskkonsumtion för många limniska och marina fiskar i staten, inklusive haj, largemouth bas, Cobia, gulfenad tonfisk, Snook och bluegill. Dessa rådgivning är specifika för storlek och placering av fisk och ge den frekvens med vilken personer kan äta på den art från vardera lokal.

Andra exempel på biologiska Förstoring

Publicerad i 1962, Rachel Carsons bok "Tyst vår "beskrev effekterna av DDT, ett bekämpningsmedel, på fåglar. En senare studie fann att koncentrationen av bekämpningsmedel i tumlare vara 800. 000 gånger större än det omgivande vattnet. De ekologiska konsekvenserna av DDT och liknande bekämpningsmedel har lett till sitt förbud i USA och andra länder. PCB som används i elektriska komponenter, plast och isolering har också varit förbjuden i USA på grund av deras persistens i miljön och ackumuleras i levande organismer. Även DDT är inte känt för att ha en direkt negativ inverkan på människor, är PCB i samband med potentiellt allvarliga effekter på människor.

    Previous:nothing
    Next:grön orm faktablad
    
    Copyright © 2011 give2all.org