välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

grön orm faktablad

Postad av : Valon Istrefi

Gröna ormar --- även kallad mjuk grön ormar, liksom snokar --- är en mycket lugn arter av orm som inte har den skrämmande exteriör som många ormar har. Helt ofarligt, snokar har många intressanta egenskaper som skiljer dem från andra orm arter

Beskrivning

Green ormar är smala i allmänhet i storlek och varierar från 14 till 20 inches lång, beroende på Northern State University. Deras färg är normalt grön till gul och de har smidig och unridged skalor. Undersidan är normalt vit, med inslag av grönt eller gult.

Distribution

Green ormar har en bred distribution i hela Nordamerika. De är belägna i södra Kanada, liksom i de norra och centrala delarna av USA. De flesta ormar lever i områden som har buskar, fält eller prärier.

Life Cycle

snokar komma ut ur dvala under slutet av våren till början av sommaren månader, enligt University of Massachusetts i Amherst. Vissa övervintra i grupper, medan andra övervintra själva. Honor lägger vanligen äggen mellan juni och september. Inkubation av äggen sker inne i honans kropp innan den deponerades. Antalet lagda ägg är normalt i De fyra till sex sortiment. Ruvning varar vanligtvis upp till 30 dagar, vilket är en relativt kort tid jämfört med andra arter av ormar.

Diet

Green ormar lever på insekter och spindlar. De använder sina kluvna tungor att upptäcka omgivande kemikalier, vilket ger dem möjlighet att jaga sitt byte. Gröna ormar har dålig syn och främst förlitar sig på vibrationer att iaktta sin omgivning. Ormarna också kan svälja saker som är mycket bredare än sin kropp på grund av expanderbara ligament som finns i deras käkar.

Mänskliga kontakten

Eftersom dessa ormar ofta lever i gräsmattor, de kommer i kontakt med människor på regelbundet. De är ofta mycket aktiva under dagtid och är sällan aggressiva. Trots att de är relativt lugna, de normalt inte kommer att äta i fångenskap, vilket gör dem en olämplig husdjur.

    Previous:nothing
    Next:SideWinder orm fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org