välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gröna träd orm faktablad

Postad av : Ulf Friberg

Ett stort arter som finns naturligt i tropiska regnskogar, är trädpytonormens också ett populärt husdjur. De livnär sig huvudsakligen på nattliga däggdjur och fåglar, men faller offer för predation av stora nattliga rovfåglar. Med genomträngande blick och fogliga utseende deras viloställning, dessa ormar är favoriter på djurparker och djuraffärer

Identification

Den gröna trädpytonormen är en ganska stor reptil, i genomsnitt 1 1 /2 meter långa. Det största kända exemplaret var mer än 2 meter. Vuxna är klargrön färg, medan unga har möjligheten att klargula till rödaktig. Ungfågeln har också vita fläckar, medan de vuxna ha en synlig rand av gul till vit rann nerför ryggen med vita fläckar

Geografi

Den gröna trädpytonormen är begränsad till den australiska regionen. Australien, Nya Guinea, närliggande öar och Cape York Peninsula i Queensland. Den gula morph av den unga finns i hela denna rad, den röda bor morph i vissa områden i Nya Guinea.

Habitat

gröna träd pyton är en tropisk art. De föredrar skärmtak regnskog fjällnära och låglänta skogar, även om de också bor i sekundära skogar. Vuxna föredrar slutna krontak skogar, ungdomar föredrar områden där solljuset kan nå marken.

Behavior

Observatörer ofta hitta dem hängande ringlar runt en filial i ett viloläge. Vuxna bygger även på en jakt position, med fronten halv viks som ett dragspel och dess svans hårt rullad runt en gren för säkerhet. Nocturnal jägare, vuxna sover på dagen och jagar när de större nattliga bytet är aktiv. Ungfågeln är dagaktiva så att de kan att plundra mindre, dagaktiva rovfåglar. De inte kräver regelbundna måltider, och kan finnas kvar i ett bakhåll plats för upp till två veckor.

Green Tree Pythons som husdjur

Green Tree pytonormar är ett populärt husdjur ormarter på grund av deras ljusa färgsättning och lugn beteende . Indonesien raser dessa djur i fångenskap för den internationella handeln sällskapsdjur.

De är trädlevande och behöver därför en lång-men inte hela-tanken med hög luftfuktighet. Det finns många godtagbara substrat inklusive tidningen, torv och slaktare papper. De kräver replikerade trädgrenar inom deras inhägnad att hänga och vila på. Gröna träd pytonormar är känsliga för många patogener eftersom de lätt stressade. De bör matas fast måltider en gång per vecka, även vuxna kan äta bara en gång i månaden.

    Previous:nothing
    Next:vad är boa orm klassen?
    
    Copyright © 2011 give2all.org