välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

grönt vatten orm kost

Postad av : Annika Hultén

Den gröna vatten ormen är medlem i Nerodia familj, en grupp av icke-giftiga ormar finns i sydöstra USA. De är bland de vanligaste reptilerna i detta område, enligt Watersnake. net. Grönt vatten ormar är bruna till olivgrönt, med grå mönster. De är semi-akvatiska och föredrar långsamma bakvatten där bytet är lätt att fånga

bytesdjur

Grönt vatten ormar är opportunistiska köttätare och äter enbart animaliska livsmedel-oavsett de kan fånga. Denna art föredrar främst fisk, men har varit känt för att äta grodor, kräftor, salamandrar, grodyngel och andra varelser liten nog att passa in i deras munnar. Intressant, det gröna vattnet ormen sällan äter havskatt. Av 42 ormar med 72 olika djur i deras magar, var bara ett en havskatt, enligt nordamerikanska Watersnakes.

Jakt

Denna art vallfoder aktivt ägna sin tid åt att söka nedsänkt vegetation, stenar och stockar för potentiella bytesdjur . Det kan även prod objekt med nosen för att skrämma ut små djur. När ormen stöter på ett bytesdjur, griper det den i sin mun. Till skillnad från många andra nordamerikanska ormar, det gröna vattnet ormen inte tygla sin mat. I stället drar den till stranden och äter den där.

Fångenskapen

Den gröna vattnet ormen är en entusiastisk äter i fångenskap. Två fångenskap ormar observerades lätt fullfölja och äter små fiskar i deras inhägnad. De kan matas liten feeder fisk, grodor samt ryggradslösa djur från uppfödda i fångenskap källor, men bör inte erbjudas vildfångade mat på grund av risken för parasitsjukdomar infektion. Grönt vatten ormar kräver också en stor skål vatten för blötläggning.

Parasiter

vilda exemplar av det gröna vattnet ormen är ofta observeras att bära en stor parasit belastning från sitt byte. De arter som värd för en mängd nematoder, bandmaskar och andra varelser. En undersökning upptäckte mer än 300 enskilda parasiter per orm. De flesta av dessa parasiter kommer från bytesdjur. Faktum är att forskarna använder parasiterna dessa ormar bär att avgöra vad de har ätit.

Missuppfattningar

Eftersom denna orm jakt främst på natten, människor har oftast inga möten. När de gör, de brukar misstag grönt vatten ormar för cottonmouths. Men till skillnad från cottonmouth, grönt vatten ormar har ingen gift för att döda sitt byte. De är bland de mest aggressiva vatten ormar, och kan bita, thrash, och utsöndrar mysk, om fångsten. Detta är dock ormen inte farliga för människor.

    
    Copyright © 2011 give2all.org