välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om Mississippi gröna vattnet orm

Postad av : Ulf Friberg

Mississippi grönt vatten ormar (Nerodia cyclopion) är nonvenomous semiakvatiska ormar i Colubrid familjen. Dessa ofarliga ormar är inte ofta stöter på människor på grund av sin hemlighetsfulla karaktär. I stora delar av sitt sortiment, Mississippi gröna vattnet ormen är aktiv från tidig vår till mitten av hösten, vanligen föder levande ungar under sensommaren

Identification

Mississippi grönt vatten ormar är medelstora ormar som genomsnitt en längd på mellan 30 och 45 inches på vuxenlivet. Dessa ormar är i allmänhet trögflytande och mörk, med en jord (kropp) färg mörkbrun eller mörk olivgrönt. De har markeringar, men dessa tenderar också att vara mörkt och är därför inte helt uppenbart. Undersidan är grå eller brun, med gula eller gröna halvmåne markeringar.

Yngre Mississippi grönt vatten ormar har en ljusare grundfärg och mer distinkt band över ryggen.

Range och Habitat

De olika Mississippi gröna vattnet orm sträcker sig längs Mexikanska golfen från extrem västra Florida till östra Texas och längs Mississippifloden till södra Illinois. De är vanligare i östra Arkansas, Missouri bootheel och mycket av Louisiana.

Mississippi grönt vatten ormar i allmänhet lever i sumpiga områden och stöts floden. Lugn cypress träsk är det bästa livsmiljö för dessa ormar, enligt Florida Museum of Natural History.

Diet

Även kosten för Mississippi gröna vattnet ormen varierar hela sitt sortiment, baserat på tillgängliga källor i kosten, de är i allmänhet opportunistiska rovdjur. Mississippi grönt vatten ormar vanligtvis äter små djur som lever i och kring en vattentäkt. Fisk, grodor, salamandrar, kräftor och salamandrar är i majoritet av dess diet.

Behavior

Mississippi grönt vatten ormar är aktiva under de varmare månaderna på året inom hela området. Även om de främst nattaktiva vid varmt väder, kan Mississippi grönt vatten ormar fortfarande hitta sola på grenar eller stenar i närheten av vatten under dagen.

Mississippi grönt vatten ormar är inte giftiga, men kommer att bita när hörn. Liksom många andra arter av släktet Nerodia kommer Mississippi grönt vatten ormar försvara sig ganska brutalt om provocerade, och försöker ofta att smutskasta en foul mysk (utsöndras från kloaken) på sin angripare.

Missuppfattningar

Mississippi grönt vatten orm delar mycket av sitt sortiment med den giftiga cottonmouth, som också vattenmiljön. På grund av deras gemensamma livsmiljöer är Mississippi grönt vatten ormar ibland förväxlas med giftormar och dödades på sikt, om de inte särskilt likna cottonmouths.

Dessutom är sportfiskare kända för att döda Mississippi grönt vatten ormar på grund deras upplevda negativa inverkan på vattenlevande spelet, enligt Tom R. Johnson, fd Missouri State herpetologist och författare till "The Reptile och amfibier i Missouri. "Även om tron att vattnet ormar konsumerar ädelfisk i överskott är fortfarande förhärskande, är detta faktiskt en myt. Om något, vatten ormar förbättra sportfiske genom att minska antalet sjukdagar skadade fisk och hjälpa till att förhindra att fisk överbefolkning.

    Previous:nothing
    Next:vad gör skramla orm hålor ut?
    
    Copyright © 2011 give2all.org