välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skallra orm identifiering

Postad av : Jeanette Morales

Skallerormar är en typ av huggorm. Ett 30-tal olika arter lever på västra halvklotet. En sådan mångsidig grupp av ormar är ibland svårt att identifiera, men de delar alla en rad funktioner

Habitat

Tillsammans med mockasiner, skallerormar är de enda huggormar i USA. De lever i gräsmarker, skurborste, klippiga berg och öknar från norra USA till spetsen av Sydamerika. Skallerormar finns oftast i öknarna i sydvästra USA och Mexiko.

Rattle

Det mest utmärkande draget för en skallerorm är dess skallra, vilket är ett ljud görs när det ändrade ihåliga skalor på slutet av sin svans gnugga tillsammans. Det används för att varna inkräkta djur. Arizona-Sonora Desert Museum sägs att nyfödda skallerormar har ett segment som kallas pre-knapp som är förlorat första gången sin hud är skjul. Ett nytt segment läggs på varje efterföljande utsöndring, vilket kan ske en till fyra gånger om året.

Storlek och form

Enligt San Diego Zoo, kan längden på en skallerorm varierar kraftigt. Den minsta är åsen-nosed skallerorm, som växer till omkring ett fot i längd. Den längsta, den östra Diamondback, är cirka 8 meter lång. Den genomsnittliga vuxna skallerorm är omkring 2 till 4 meter lång. En skallerorm huvud liknar formen av ett hjärta.

Unga Skallerormar

Unga skallerormar är omkring 7 till 15 inches lång vid födseln och nå mognad i 18 till 24 månader. Till skillnad från de flesta andra reptiler, som kläcks ur ägg när utanför moderns, en huggorm unga föds levande. Baby skallerormar har full användning av giftet från födseln och är oftast mycket mer aggressiva än mogen ormar.

Färg och märkning

De flesta skallerorm arter är bruna och gula, som hjälper dem att smälta med öknen omgivningar, men vissa har vita eller svarta fläckar. SideWinder, till exempel, är vit och ljusbrun, medan virket skallerormen är svart och mörkbrunt. Dessa färger har en tendens att växla, och den mörkare färgen visas vanligtvis som fläckar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org