välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

solstråle orm information

Postad av : P-O Lennartsson

Den solstråle orm (Xenopeltis unicolor) även kallad den skimrande jorden ormen, är en primitiv orm gemensamt till Asien. Det blir dess färgstarka namn från dess skalor, som blir svart eller brun i svagt ljus utan att visa ett skimrande prisma av färger i solljus. Även fångas och exporteras som sällskaps-, solstrålen ormar i allmänhet inte biljettpris inte bra i fångenskap, eftersom de är lätt stressade

Identification

Sunbeam ormar är smala reptiler som kan nå längder på upp till 4 meter. Deras kropp färg är en mörkbrun till nästan svart i svagt ljus, med en gräddvit sårbara. I direkt solljus, deras vågar bli skimrande i en effekt som har beskrivits som "olja-för-vatten", enligt Mark O'Shea, författare till "Boas och pytonormar i världen. "De ytterligare identifieras genom sina smala spetsigt huvud och små ögon. Yngre solstråle ormar har en enda vitt band runt halsen som bleknar som ormar ålder.

Geografi

Sunbeam ormar är vanliga i hela Asien, från Burma till Yunnan-provinsen i Kina. Deras utbud även sträcker sig in i stora delar av sydöstra Asien, inklusive hela Sydostasien fastlandet och flera av öarna, såsom Borneo, Java, Sumatra och Palawan-provinsen i Filippinerna.

Habitat

Sunbeam ormar hoppfull i en mängd fuktiga livsmiljöer: skogar monsun-, jordbruks-områden som risfält och fält, trädgårdar, parker, kärr och våta diken.

I fångenskap solstråle ormar kräver en fuktighetsgrad på ungefär 80 till 100 procent och en djup substrat för grävande. En torr miljö kan snabbt leda till en solstråle ormens död, enligt Petra Spiess på King Snake. com.

Diet

kosten för solstrålen orm innehåller marklevande fåglar, ödlor, små däggdjur, grodor och andra ormar. Sunbeam ormar föredrar byten som är något långsträckt och som inte överstiger den egna kroppen i bredd, enligt Mark O'Shea, författare till "Boas och pytonormar i världen. "Arten är nonvenomous och döda sitt byte genom sammandragning, ringlande kring sitt byte tills den kvävs.

Behavior

Sunbeam ormar är nattaktiva, marklevande reptiler. När de inte aktivt grävande tunnelbanan, kan solstråle ormar observeras jakt för byte. Dessa ormar sällan lämnar sina hålor utom att jaga.

Totalt sett är arten harmlösa, oförargliga och relativt fogliga. dock i allmänhet ovilliga att bita, kommer en solstråle orm släppa en potent mysk från sin kloak vid hantering eller störd.

    Previous:nothing
    Next:brun träd orm problem i Guam
    
    Copyright © 2011 give2all.org