välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är boa orm klassen?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Forskarna använder ett klassificeringssystem som kallas den linneanska systemet att kategorisera alla levande ting. Även om det finns många arter av ormar boa constrictor, de är alla i samma rike (Animalia), samma fylum (cordata, vilket denna orm har en ryggrad), är samma subphylum (Vertebrata, vilket betyder att ryggraden består av en serie . enskilda kotor) och samma klass (Reptilia)

Egenskaper

Trots att boa constrictor ser annorlunda ut från ödlor, krokodiler, alligatorer, sköldpaddor, sköldpaddor och även andra ormar som King Cobra, alla medlemmar av klassen Reptilia delar vissa drag. Reptiler är alla kallblodiga, vilket innebär att de inte kan reglera sin egen kroppstemperatur. Alla måste regelbundet ömsar skinn och skinn omfattas av skalor.

Betydelse

Eftersom boa ormar är reptiler, behöver de ständig tillgång till både en värmekälla och en plats att svalna. Om förnekade någon av dessa saker, skulle ormen dör av kyla eller för mycket värme. Kräldjur behöver också ett område att suga deras skinn när det är dags för dem att kasta. Reptiler är solitära varelser som ofta inte kommer överens med andra reptiler. De deltar inte i häckade. Unga kräldjur föds instinktivt veta hur man överlever, medan fåglar och däggdjur måste lära sig från vuxna.

Typer

Det finns mer än ett dussin arter av boa ormar, enligt Reptile Channel. com. Men de delar alla samma klass, så de har samma behov av vård och uppvisar samma beteenden. Populära boa arter som sällskaps-inkluderar Rödstjärtad boa, den smaragdboan, den rosiga boa, gummit boa, Amazonas trädet boa och den gemensamma norra boa (eller gemensamma boaorm).

Problem

I ett försök att tala om djur som boaorm upptäckte forskare snart att det fanns många lokala namn för samma djur. Till exempel, boa är också "boa constrictor" eller "jiboas. "Ett namn behövdes för varje varelse, så att forskarna kan identifiera varelsen, oavsett vilket språk de talade. Det finns också många arter av boa, men de är alla kräldjur och alla döda sitt byte genom att klämma ihjäl.

Lösning

Det klassificeringssystem som har utvecklats av Carl von eller Carl von Linné på 1740-talet. Eftersom latin var det språk som används av forskare vid tidpunkten använde Linné latinska ord i skapandet av sina klassificeringar. Det är därför en boaorm klass är officiellt " Reptilia "istället för det engelska ordet" reptil. "Biologer, herpetologer (den som studerar reptiler) och andra forskare funnit den linneanska systemet så användbart att det använts flitigt sedan 1800-talet.

    Previous:nothing
    Next:Guam bruna träd orm fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org