välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skapar ett kök kemi som

Postad av : Charlotte Wannberg

Kemi är allt omkring oss, men du behöver inte ha en examen att uppleva kemi. Skapa ett kök kemi in med gemensamma husgeråd
1.
Skriv en lista över möjliga kemiska experiment med hjälp av hushållsartiklar. Till exempel olika matrecept innebära kemi på något plan. Gör bröd för att visa hur jäst gör brödet stiga. Gör en bakpulver och ättika vulkanen för att visa hur två olika ämnen, en fast och en vätska, bildar en gas som expanderar.
2.
Hitta ålder lämpligt material. Om köket kemi som är för barn, kan vissa material vara lämpligare än andra. Förvara tändstickor och alla källor av bränsle (som gnugga alkohol, bensin eller matolja) från yngre oerfarna barn.
3.
Köp en container för att hålla köket kemi set. Köpa ett stort vattentätt badkar med lock. Tydligt markera badkaret som "kök kemi set. "
4.
Samla material till kemi set. Inkludera följande punkter: gnugga alkohol, kranvatten eller destillerat vatten, salt, majsstärkelse, lim, socker, mjöl, bakpulver och bakpulver, karamellfärg, citronsaft, väteperoxid och diverse vegetabiliska oljor.
5.
Skapa en säkerhet lista och hålla den med köket kemi set. Var noga med att följa alla regler laboratorium säkerhet. Inkludera sunt förnuft säkerhetsbestämmelser som inte leka med tändstickor runt alkohol, speciellt om kemi som är för barn.

Tips och varningar


  • regelbundet byta ut objekt med nya celler .
  • kemi som inte nödvändigtvis är begränsad till endast listade punkterna. Inkludera alla mätinstrument också.
  • Ställ en lokal kemilärare eller kemiingenjör om han eller hon vet några objekt eller kemikalier som ska ingå i köket kemi set.
  • Använd tillsyn av en vuxen om yngre barn experimenterar.
    Previous:hur beståndet en alkemist labb
    Next:nothing
    
    Copyright © 2011 give2all.org