välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur fungerar en väte fungerar kraftverk?

Postad av : Jeanette Morales

Vad är en hydrogenanläggning?

En väte kraftverk är ett koncept design för en ny omfattande källa till el. I huvudsak är det en anläggning som använder vätgas för att producera elektrisk energi. Det föreslås att en stor anläggning, inte olikt ett kärnkraftverk i utseende, byggas i staden Peterhead, Skottland. Planer fanns först som av GE under 2006, men har logistiken kraftverket försenade dess konstruktion. Kostnaderna som försökt erhålla vätgas innebär att den totala kostnaden för vätebaserad el kommer att bli större än nuvarande kärnkraft och olja producerad el.

Hur fungerar ett hydrogenanläggning Arbete?

stora tankar med flytande vätgas kommer att bidra till tusentals vätgasdrivna bränsleceller. Dessa bränsleceller är solida strukturer som innehåller elektrolyt vätska och två terminaler, ungefär som batterier. Den reaktanter strömma in i cellerna, i detta fall väte och syre. De blandas med elektrolyten för att producera en elektrisk laddning och vattnet som en biprodukt. Vattnet rinner ut en annan hamn medan elen sugits bort de terminaler och hölls i gigantiska flera ton batterier. Den el bosatt i batterierna tills den behövs, i så fall skickas ut via det lokala elnätet precis som alla andra typer av kraftverk. I teorin kan detta vara en nästan perfekt energikälla eftersom den inte har någon farlig biprodukter och är lika bränslesnål som den genomsnittliga förbränningsmotor. Det största problemet är, och har alltid varit, att få billiga leveranser av väte.

Hur kommer vätgas erhålles?

Anledningen till att denna första hydrogenanläggning ska byggas i Skottland är att det är nära Nordsjön, där Sleipnerfältet hittas. Detta är en massiv området naturgas som arbetat och förfinas av det norska företaget StatoilHydro. Naturgas kan bearbetas till vätgas med största kostnads-och energieffektivitet med ca 80% av den potentiella energin från naturgas hålls kvar i form av väte. Detta görs genom en process som kallas ångreformering. Den naturgas kokas vid temperaturer över 1000 grader Celsius och kombineras med vattenånga. Resultatet är vätgas och koldioxid. Vätgasen kan skördas, buteljerat och kondenseras till vätska för enkel transport, medan koldioxid kan tas om hand genom återanvändning injicera den tillbaka in i naturgas reservoaren.

    Previous:nothing
    Next:Hur en pingvin gaser utbyte?
    
    Copyright © 2011 give2all.org