välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

nackdelar med kärnkraft

Postad av : Jan-Olof Stoor

Det finns många former av energi som bidrar ger ström till världen, men var och en av dessa energier har sin lista över fördelar och nackdelar. Med kärnkraft är det en blandning av dåliga och bra för människor och miljö, men allvarlighetsgraden av nackdelarna är vad som verkligen berör människor när man diskuterar kärnenergi. Det finns vissa nackdelar att människor måste undersöka för att förstå den energi och dessa kan faktiskt ändra din syn på kärnkraft

Funktioner

Kärnkraftverk drivs av uran och en process som kallas fission. Istället för att förbränning av fossila bränslen som andra växter gör, använder ett kärnkraftverk klyvningsprocessen att dela uran atomer för att skapa en kraftfull värmeenergi som kokar vatten. Vattnet förvandlas till hög press ånga som snurrar en turbin som driver en generator för att skapa elektricitet.

En nackdel med att skapa energi på detta sätt är att vattnet blir radioaktiva grund klyvningsprocessen och att strålning kan vara mycket farligt för levande varelser. Det radioaktiva materialet tar tusentals år för att förlora sin strålning, så lagring och exponering av detta material kan vara farliga.

Varning

skadlig strålning har haft negativa effekter på människor och djur som har inkluderat deformation, sjukdom och död . En cancer orsakad av strålning kan också utvecklas, men det mer extrema påverkar kräva en enorm mängd strålning.

Potentiella

Kärnkraften har potential att bli mycket farlig om den tas i fel händer. När klyvningsprocessen sker inne i ett kärnkraftverk är det kontrolleras och stabiliseras. När samma process används i en okontrollerad miljö, är en atombomb skapas och kärnkraft kan bli en stor form av terrorism.

Även i situationer där kärnenergi är stabil, kan olyckor inträffa. En anläggning härdsmälta i reaktorn i Tjernobyl orsakade en enorm spridning av strålning och fara för hela Europa. Om härdsmältor som detta sker vid större anläggningar, kan då ännu mer skada göras för att världen.

Överväganden

En annan nackdel med att använda kärnenergi behandlar alla kärnavfall. Om avfallet lagras i en djup grotta eller berg, då den skadliga strålningen kommer att vara utom räckhåll från människor. Ett exempel på en plats kärnavfall förvaras att minimera dess konsekvenser är den stora Yucca Mountain i Nevada. Jag

Kärnenergi är också en icke förnybar energikälla, vilket innebär att så småningom våra globala resurser av uran kommer att pank. Precis som fossila bränslen, är detta ett stort bekymmer, och användningen av en icke-förnyelsebar energi är en stor nackdel.

Fördelar

tillsammans med alla de nackdelar av kärnkraft, finns det vissa fördelar. Kärnenergi kan skapa kärnavfall som behöver förvaring, men inte avger några utsläpp som fossila bränslen växter gör. Uran används för fission även varar cirka tre år tills mer krävs för varje enskild anläggning.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar en pil rörelseenergi
    
    Copyright © 2011 give2all.org