välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om djur i Puerto Rico

Postad av : Jan-Olof Stoor

Den northestern karibiska ön Puerto Rico är hem till förvånansvärt liten djurlivet. Det finns inga apor som är inhemska på Puerto Rico och inga stora däggdjur som lever på denna tropiska ön. Här är en titt på några av de djurarter som kallar Puerto Rico sitt hem

Typer

vulkanisk aktivitet bildas Puerto Rico för miljontals år sedan. Det var aldrig kopplad till några stora landmassor, vilket innebär att alla djur som lyckades göra det till ön gjorde det genom att simma, flyga, eller importerades. Så den största djuren i Puerto Rico skogarna är råttor, fladdermöss och mongeese. Det finns flera arter av ormar-ingen giftig-med puertoricanska Boa den största på 6 meter lång. Typiska tropiska insekt liv finns på Puerto Rico, inklusive sådana varelser som fågelspindlar och skorpioner. Över 200 fågelarter finns där också.

Historia

En av de mest talrika däggdjur på Puerto Rico är mungo, men det är inte inhemska på ön. Det var som importeras från Malaysia år 1877 för att kontrollera Black Rat befolkningen, som ironiskt nog kom med Christoffer Columbus år 1493. Den livnär sig på smådjur, insekter, ormar och fåglar. Den är berömd för sin smidighet, är en utmärkt klättrare och kan leva så länge som 20 år.

Geografi

Det finns 16 arter av fåglar och 39 arter av reptiler och amfibier som kan hittas bara på Puerto Rico . De mest kända av dessa är Coqui grodan, som lever hela ön. Den har fått sitt namn från sin sång samtal, som går "Ko-kee. "Det är en mycket liten groda och finns i grönt, brunt och yelowish nyanser. Det finns 16 olika arter av Coqui groda lever på Puerto Rico.

Överväganden

Puerto Rico papegojan är en av de mest sällsynta fåglar i världen, med 40 eller så som lever i vilt tillstånd. De är bara finns i Luquillo bergen i El Yunque National Forest. en fot lång med en ljus grön kropp och vingar, besitter puertoricanska papegojan en röd lapp på sin panna och gör en bugling ljud medan under flygning. En vanligare fågel av ön är det Puerto Rico hackspett, som är den enda hackspett arter som finns där.

Teorier /Spekulationer

Chupacabra är ett djur av puertoricanska legenden som beskylldes för döden av boskap under 1990-talet. Tänkt att vara ett varelse med taggar ner ryggen och som liknar en utomjording, har ingen någonsin fångats. Den Chupacabra har sedan expanderat sitt territorium, enligt många påstådda ögonvittnen som har sett det från Maine till Mexiko.

    Previous:nothing
    Next:Vad är DNA?
    
    Copyright © 2011 give2all.org