välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om tropiska blommor

Postad av : Jeanette Morales

Från baddräkt utskrifter till exotiska centerpieces, tropiska blommor lägga till en grönskande, färgstark accent till allt de nåd. Tropiska blommor var även temat för ett frimärke som utfärdats under 1999. Även tropiska blommor trivs i varma, våta, fuktiga klimat kan de odlas i växthus eller importeras till blomsteraffärer någonstans i världen. Tropiska blommor finns i många varianter, och flera fungera som klammer för sina slående utseende och relativa tillgänglighet. Fem av de mer populära är markerade nedan.

Calla Lily

Calla Lily, en mycket populär blomma på bröllopsfester, består av en plan, slät blad insvept i en konformad runt stjälken av blommor. De mest populära Calla Lily kommer från Egypten, där den trivs på stranden av floden Nilen. Vilda kallor växa sig ganska stor, med prålig löv som får sträcka upp till nästan en fot i längd. Kallor kan vara underbara, men de kan också göra människor sjuka. Om ätit, de är kända för att producera en brännande känsla i munnen och magen.

Anthirium

Mer än 1000 arter av anthrium finns, främst frodas i regnskogarna i Sydamerika. Dessa stora, djärva växter är lätt identifieras av de platta, spade eller hjärtformade blad som omger en liten stjälk av små blommor. Bladen är ofta en påfallande röd, i kontrast mot den gula stjälk blomningar. Anthirium är enormt populära i tropiska blomsterarrangemang.

Ginger

Ginger inte bara producerar en iögonfallande, stjärnformade blommor, men dess vassliknande stjälk kan nå höjder på upp till 8 meter. Det bästa utbud av denna blomma kommer från Jamaica, men också trivs i Indien, Kina och Västindien. Roten till blommande stjälken är allmänt hyllas för både medicinska och krydda kvaliteter. Ginger lindrar magen krämpor och kan hittas förbättra smak av allt från te till brödet.

Bougainvillea

bougainvillea är en typ av tropisk blomma som växer som buskar och klättring vinstockar accenter med skurar av små blommor. Färger kan vara röd, rosa, orange, ljusgul eller lila. Native till Sydamerika, kommer bougainvillea göra sin närvaro känd när dess planterade av omkörning någonting i sin väg. Vinstockarna är utrustade med Woody törnen som har förmågan att koppla sig till, och över allt i närheten. Detta gör för perfekt stängsel eller väggbeklädnad, utan också gör en massa döda växter i dess kölvatten.

Protea

Denna stora, ädla blomman är mycket viktigt i Sydafrika, där det ofta framställs som landets nationell symbol. Protea fick sitt namn efter den grekiska guden Proteaus, som är känd för att ändra sin form, eftersom den mångsidiga blomma har många olika former. Vissa kan vara balled som en knytnäve, medan andra börjar vecklas ut och blomma, skapa en ring av spik-liknande kronblad runt blommans centrum. Eftersom Protea kronblad är så tätt packade och stabilt, är de en idealisk blomma att använda för torkade arrangemang.

    Previous:nothing
    Next:om hajar
    
    Copyright © 2011 give2all.org