välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är de två kemikalier som lysstavar har?

Postad av : Camilla Näslund

Lysstavar eller Glow Sticks utvecklades ursprungligen för militärt bruk, men nu också användas i underhållningssyfte. De är användbara i räddningsarbetet där ljus behövs, men det finns en risk för explosion om elektriska gnistor avges, eftersom de aktiveras av en kemisk reaktion och inte kan alstra gnistor eller värme

Historia

På 1960-talet amerikanska Cyanimid, en kemisk tillverkare, utvecklade den första glöden stick Cyalume. Mellan 1973 och 1977 har fyra olika patent utfärdas för lysstavar, alla med en något annorlunda variant av en plasthylsa och en eller två ampuller av glas inom innehåller de kemikalier som behövs för att aktivera reaktionen.

Funktioner

Modern ljus pinnar består av en plasthylsa fylld med en fenyl oxalat ester, en fluorescerande färg, och en glasampull som innehåller väteperoxid. När detta glasampull bryts och den kemiska blandningen ger det kemiluminiscens.

Effekter

chemiluminescence framställs genom blandning av väteperoxid med fenyl oxalat ester. Denna kombination retar elektronerna, och när de faller tillbaka till sitt normaltillstånd, de släpper energi i form av ljus. Ljuset är färgad av fluorescerande färger i varierande färger kallas fluorophors finns inuti röret med oxalat.

Tidsplan

Beroende på kvalitet och kvantitet av de aktiverande kemikalier, kan en lightstick pågå i några minuter upp till ungefär åtta timmar. Uppvärmning bakgrund minnet kommer att påskynda reaktionen, medan kyla kan sakta ner i den utsträckning som det skulle då vara fryst tas ut och användas nästa dag. Ju längre en glöd klubba är tänkt att sista, dimmern ljuset det ger.

Funktion

Lysstavar används av militär och räddningspersonal som en källa till ljus när el inte finns eller skulle vara farligt. De används också av dykare och campare och mer nyligen i underhållningssyfte. De används för Halloween som en kostym accent och att förbättra synligheten när bus eller godis, samt intressanta ljuseffekter på danser och fester.

Varningar

På grund av de kemiska ämnena i en lightstick och biprodukter som produceras på blanda dem, är det en bra idé att inte få dem på huden eller i din mun, näsa eller ögon.

    Previous:nothing
    Next:termit fakta för barn
    
    Copyright © 2011 give2all.org