välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en enkel maskin med okokt pasta

Postad av : Annika Hultén

Om du har en sista-minuten vetenskapligt projekt eller bara tycker om att undervisa i köket, kan okokt pasta vara ett bra sätt att visa barnen hur olika enkla maskiner fungerar. Så innan du kokar dem lasagne nudlar, en uppsättning åt sidan så att du och ditt barn kan utforska hur en hävstång fungerar

Du behöver:.
Lim
Lasagne nudlar.
Barnets kavel.


1.
Lim minst två lasagne nudlar tillsammans. De bör placeras ovanpå den andra så att du hamnar med en lasagne nudel "ombord. "Låt limmet bildas innan du går vidare.
2.
Placera lasagne nudlar på toppen av brödkavel. Du har nu ser ut som en pasta GUNGBRÄDA-vackla, även känd som en hävstång.
3.
Använd ett finger för att trycka i ena änden av nudlar ner. Detta gör att den andra änden att stiga. Du kan visa ditt barn hur trycket på ena sidan av spaken påverkar andra och hur spaken kan användas för att lyfta saker mycket tyngre än pastan själv.
4.
försöker lyfta olika saker i köket med din spak . Lägg märke till hur platsen för kavel påverkar effektiviteten av spaken. Du och ditt barn kan utforska detta tillsammans i timmar om du vill.

Tips och varningar


  • För extra spänning, kan du använda din lasagne spaken för att öppna saker utanför .
  • Ät pastan när den har limmats.
    Previous:nothing
    Next:hur man läser bromsok på mikrometer
    
    Copyright © 2011 give2all.org