välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en kemisk reaktion

Postad av : Jonathan Nyberg

Kemiska reaktioner, per definition, skapa nya produkter från de inledande reaktanterna. Denna process kan vara spännande, värme, bubblande och färgförändring är alla möjliga tecken på en kemisk reaktion. Kemiska reaktioner är skrivna i ekvation form. Till exempel, om vi börjar med reaktanter A och B och form produkt AB, vi skulle skriva reaktionen på detta sätt:

A + B -> AB

Många kemikalier kan blandas ihop för att göra en kemisk reaktion. Du vet säkert redan att blanda ättika och bakpulver tillsammans resulterar i en mycket skumpa reaktion. De nya produkterna som bildas i denna reaktion är natriumacetat, vatten och koldioxid. Detta förklarar bubblorna: De är bara bubblor av koldioxid.

Vid denna reaktion som beskrivs nedan, kommer vi att bilda solid koppar. Naturligtvis, för att bilda koppar innebär att vi måste börja med koppar som en reaktant. Den reaktanter vi börjar med är järn och koppar sulfat, och de nya formade produkter är koppar och järnsulfat. Den kemiska formeln för denna reaktion är:

Fe + CuSO4 -> Cu + FeSO4

Du behöver:
u2022 en glasburk u2022 vatten u2022 en sked (eller något att röra om med) u2022 sandpapper u2022 filterpapper (ett kaffefilter fungerar) u2022 ett järn (eller stål) spik u2022 koppar sulfateSome info om kopparsulfat: kopparsulfat kallas också koppar (II) sulfat och är oftast i form koppar (II) sulfat pentahydrat.
 Alla dessa är samma kemiska.
 Denna kemikalie finns i produkter som dödar alger och stubbar, så kolla med en pool butik eller en järnaffär om du vill köpa den lokalt.
 Dessutom kan du hitta den finns att köpa genom att gå till Amazon.
com och söka efter koppar sulfat.
.

göra en kemisk reaktion mellan järn och koppar Sulfate


1
Förbered spik.

Om spiken är inte glänsande, sand spiken med sandpapper för att göra det blankt. Detta tar bort oxidskikt från spiken och exponerar järn. Du behöver spiken i steg 3, så sätt den åt sidan
2
Förbered kopparsulfat lösning:. .

Lös kopparsulfat, vilket förmodligen är en blå solid i början. Häll vatten i din kruka (tillräckligt med vatten så att nageln blir översvämmade när du placerar den i burken i nästa steg) och lägga till flera skedar kopparsulfat. Rör din lösning tills kopparsulfat är upplöst. Ta skeden
3
Starta den kemiska reaktionen. .

Placera spiken i burken av koppar sulfat lösning. Inom några minuter kommer du att se tecken på en kemisk reaktion som spiken börjar mörkna i färg. Låt spiken sitter i burken över natten, men du kan titta på spiken vid olika tillfällen att se hur reaktionen har gått
4
Undersök produkter från den kemiska reaktion:. .

Nästa dag, bör du kunna se att en reaktion har uppstått. Det bör finnas nya solid koppar i burken, en del av det kommer vara i botten av burken, och vissa kommer att vara på spiken. Du kanske märker att lösningen är mindre blå än det var dagen innan.

Om du vill samla den koppar som bildas, kan du ta bort spiken (skaka bort eventuellt löst fast) och häll lösningen med fast genom ett filter. Den heldragna bör samla i filtret. Du kan förfoga över den vätska som passerar genom filtret
5
förstå vad som hände. .

Vad är reaktanter? Järnet är i fast form från början. Det kopparsulfat är en blå solid. När kopparsulfat är upplöst i vatten, bryter detta förutom strukturen och bildar upplöst koppar och sulfatjoner. Den koppar, dock inte i fast form som vi tänker på det.

Vad är reaktionen? Detta är ett exempel på en enda ersättare reaktion. Järnet träder i stället för koppar joner i lösning och tvingade koppar joner och bildar solid koppar, som reglerar ut på nageln och i botten av burken.

Vilka är produkterna? Järnsulfat (löst i vatten) och solid koppar.

Tips och varningar


  • kopparsulfat används i försök att bilda kristaller, så om du köper en stor beloppet för detta kemiska, kanske du vill också prova det här.
  • Koppar sulfat är måttligt giftig, så detta experiment inte bör göras av små barn. Små mängder av kopparsulfat lösning kan hällas ut i avloppet med mycket vatten, men du skulle aldrig vilja att hälla stora mängder ner din avloppet. Flinn Scientific Inc. rekommenderar att du inte hälla lösning kopparsulfat ner ett avlopp om det mynnar ut i en septisk system och att inte avyttra mer än 100 gram per dag. De rekommenderar också att du kontrollerar med lokala föreskrifter för avfallshantering. Som med alla kemiska experiment, bör du undvika kontakt mellan kemikalier och din hud, och du bör tvätta händerna när du är klar. Följ alla allmänna säkerhetsföreskrifter för att utföra en kemi experiment.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar normalitet i kemi
    
    Copyright © 2011 give2all.org