välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skapar en magnet

Postad av : Jeanette Morales

Det finns två grundläggande typer av magnet som är lätta att skapa. Den första är en enkel nål magnet. När du väl skapat dessa magneter kan användas i en mängd olika experiment magnetism vetenskap, men det vanligaste är att bygga en kompass. När en nål magnet är placerad på toppen av en kork i en behållare med vatten, kommer nålen rotera till punkt norr, precis som en kompass. Den andra typen av magnet du kan skapa är en elektromagnet. Denna typ av magnet är mer kraftfull än nålen och har ett mycket bredare spektrum av användningsområden.

Du behöver:
Needle
. Magnet med nord och syd identifieras stolpar.
20 gauge isolerad tunt solidtråd kärna koppar (1 till 2 meter).
10 öre spik.
D-cells batteri.
Vass kniv eller kabelskalare.
.

Needle Magnet


1.
Håll magneten i ena handen och håll nålen genom ögat i den andra.

2.
Stroke magneten över nålen och se till att magneten är orienterade i samma riktning. Riktningen spelar ingen roll, så länge det är samma för evigt stroke. Använd från 25 till 35 slag för att börja med och lägga till fler om magneten är för svag.
3.
Använd magneten att identifiera poler magnetiserad nål. När du flyttar en pol nära en änden av nålen, kommer det att hålla antingen till magnet eller stötas. Om det stöter bort, då är den pol vid den änden av nålen på samma sätt som pol på magneten. Om det lockar, då är det tvärtom. Till exempel, om du trycker på nordpolen mot nålsögat och det stöter bort, då ögat är Nordpolen av magnetiserad nål.

Elektromagnet


1.
Linda kabeln i täta rullar runt nageln, med början på huvudet. Lämna minst tre inches av tråd i spetsen innan spolarna. Håll rullar tätt och nära varandra. Använd endast solid kärntråd eftersom det kommer att bättre hålla sin form när lindade. Lämna minst tre inches av tråd efter spolar nå toppen på nageln.
2.
Ta bort isoleringen från ca 1 /2 tum av de exponerade tips av kabeln.

3.
Anslut bar koppar tips till positiva och negativa ledare av en D-cells batteri. Du har nu en elektromagnet.
4.
Ändra storlek på spiken, i sladden eller batteriet för att få starkare eller svagare magneter. Ändra antal varv kommer också ändra magnet styrka.

Tips och varningar


  • Needle magneter är tillfälliga magneter och kommer successivt att förlora sin magnetism. Bara om proceduren på nytt magnetisera nålen.
  • inte försöker använda växelström för elektromagneter. Detta kan orsaka elchock, så använd endast mindre motorer DC batterier istället.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör ett avtryck fossila
    
    Copyright © 2011 give2all.org