välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

icke-kemiska vatten behandlingar

Postad av : Camilla Näslund

Icke-kemiska vatten behandlingar delas in i två huvudkategorier, ultraviolett (UV) sterilisering av vatten och rent filtrering av vatten. Dessa är inte ömsesidigt uteslutande strategier, som alla har olika fokus, de är mest effektiva om de kombineras
Gas-diffusion-system ofta betraktas som icke-kemiska liksom,. Men dessa system är beroende av kemiska reaktioner med vattnet och vattenburna patogener att arbeta

UV sterilisering

Skicka vatten genom en kammare som innehåller nedsänkt, tända UV rör förstör en del av sina vattenburna patogener (skadliga mikroskopiska organismer). Eftersom storleken på förstörda mikroorganismer beror på frekvensen av UV-ljus, filtreringen kräver ofta flera etapper.

Nackdelar med UV Sterilisering

I likhet med andra ljuskällor, UV-strålar påverkar endast partiklar som är inom deras linje syn. Grumligt vatten begränsar effektiviteten hos UV sterilisering.
För bästa resultat bör det renade vattnet skummas från toppen av en uppsamlingstank eller köra genom ett förfilter för att ta bort det mesta av ljuset-blockerande partiklar.

Filtration

Filter använda halvgenomträngligt skärmar för att fånga partiklar som är större än öppningarna i filtermaterialet. Som filter "ladda upp" med instängd material, blir de mer effektiva på att ta bort partiklar, men vattenflödet minskar tills filtret rengörs eller byts ut.
Filter är betygsatt av den storlek partiklarna kommer de att fälla: Tyg och djup filter fångar partiklar 10 mikrometer (100. 000 nanometer) och större. Mikrofiltrering filter fångar partiklar i 1-micron till 1/100-micron sortiment. Ultrafiltrering filter fångar partiklar i 1/10-micron till 1 /1 ,000-micron sortiment. Omvänd osmos filter kan fånga partiklar så små som 1 av 10 000 mikron (5 nanometer).

Filtration Systems

De flesta filtreringssystem är två steg och riktade både tillståndet i inkommande vatten och vilka typer av material för att avlägsnas från vattnet. En pre-filter eller grov Filtret fångar stora partiklar som sand och Giardia samt en huvudfilter med material finare screening fällor bakterier eller virus.

Kombinerade system

Den bästa icke-kemiska vatten filtreringssystem kombinera två skede filtreringssystem, som renar vattnet och tar bort större organiska ämnen, med en UV-sterilisering system som förstör de återstående patogener i den klarade vattnet.
Detta arrangemang tillåter användning av en trasa filter följt av ett mikrofilter (det billigaste filtret slag) och minskar spektrum av UV-ljus behövs för att förstöra de återstående patogener.

Diffust Gas

Användning av ozon eller högrent syre till rent vatten är ibland klassas som en icke-kemisk behandling. Detta är felaktiga, men liksom renande inverkan av löst ozon eller syre-oxiderande organiska ämnen (och vissa lösta metaller) är en kemisk process.
Skillnad från klor eller andra kemikalier, överflödigt syre eller ozon passerar genom vattnet och släpp i atmosfären.

    Previous:nothing
    Next:kemilaboratoriet utrustning använder
    
    Copyright © 2011 give2all.org