välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vilka kemikalier som i Glow Sticks?

Postad av : Charlotte Wannberg

Glow Sticks är en stapelvara på konserter, utomhus evenemang och fester. Även Glow Sticks verka som enkla objekt, är en komplex kemisk reaktion vad som orsakar dem att plötsligt tänds och lyser i mörkret. När en glöd pinne är avbildad och skakas för att producera en glöd, är det faktiskt heter chemiluminescence som enligt PBS Wired Science, är den vetenskapliga termen för "produktion av ljuset från kemi. " De föreningar som utgör detta ämne är luminol, väteperoxid, destillerat vatten, natriumkarbonat och kopparsulfat pentahydrat.

Du behöver:
liten påse kattsand
. Tabell, helst med en mörk yta.

LUMINOL

LUMINOL är lätt igenkännlig som en förening som används i kriminalitet visar som CSI att belysa blod bevis. Det är också den huvudsakliga komponenten i Glow Sticks. Den består av kol, väte, kväve och syre och är skrivet som C6H7N3O2. När det är blandat i en alkalisk lösning (en lösning med mycket högt pH) och ett oxidationsmedel, det ger en ljus blåaktig glöd.

Väteperoxid

Väteperoxid är en gemensam lösning som kan köpas i alla apotek. Det kan användas som ett antiseptiskt på sår eller som en bakteriedödande mun skölj. Ofta används det i blekning produkter som hår blekmedel och minska sprayer som Sun-In. Ett instabilt ämne, är väteperoxid (H2O2) högreaktiv när det blandas med övriga ingredienser och måste förvaras vid svala temperaturer för att undvika sprängning. Det fungerar som ett oxidationsmedel som reagerar med luminol för att producera det blåaktiga sken.

Destillerat vatten

Destillerat vatten kan köpas i någon livsmedelsbutik. Det är vattnet som kokats och sedan avdunstar och kondenseras. Denna process tar bort alla gifter från vattnet, inklusive bakterier, tungmetaller och partiklar. Destillerat vatten används för att späda ut väteperoxid när han gjorde lösningen för Glow Sticks.

Natriumkarbonat

Natriumkarbonat är ett alkaliskt natriumsaltet av kolsyra. Det finns i husgeråd som tvål, blekning lösningar och vatten lösningar mjukgörande, samt kemikalier som används för mörkrum fotografering. Denna förening består av natrium, kol och syre och är skrivet som Na2CO3. Det fungerar som en blandning agent för övriga kemikalier i skenet pinne lösningen.

Kopparsulfat pentahydrat

kopparsulfat pentahydrat är en blå kristall som löser sig lätt i vatten och är helt luktfri. Den består av koppar, bly, järn, kadmium, krom, arsenik och antimon. Luminol i effekt "stjäl" elektroner från tungmetaller som koppar, som orsakar reaktionen som skapar det blåaktiga skenet i Glow Sticks.

    Previous:nothing
    Next:vad är en upphöjd i en kemisk formel?
    
    Copyright © 2011 give2all.org