välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur prognosen snö

Postad av : Ulf Friberg

Du älskar snö när man kan åka skidor i det eller släde på den. Du hatar snö när man måste skotta den, kör i det eller vara bundna till hemmet på grund av den under vintern. Någonsin undrar hur meterolog kan förutse när och hur mycket det kommer snö? . Här är en del av hur han gör det

Du behöver:.
Våt termometrar
Datormodeller.
Höghastighetståg datanät.
Radiosond.


1.
Vet de villkor under vilka snö former. Snö kan bilda vid alla temperaturer vid eller under fryspunkten för vatten så länge det finns tillräckligt med fukt i luften att stödja sitt skapande och det finns tillräckligt med vind för att lyfta den fuktiga luften tillräckligt för att bilda snökristaller. Det kommer inte ackumuleras dock inte marktemperaturen är 41 F grader eller mindre.
2.
Bekanta dig med matematiska modeller som används för att förutsäga snö och om de spår en mycket eller lite snö kommer att falla inom ett visst område.
3.
Studera luftflödet och tjocklek mönster i de övre nivåerna i atmosfären. Vanliga tryck riktmärken 850 mb, 700 mb och 500 mb. En annan metod, som kallas Cook-metoden, studier termisk mönster på 200 millibar zonen och ändrar detta med data från 700 millibar zonen.
4.
Skaffa den våta temperatur i atmosfären på flera tryck områden, de mest kritiska är det område på mellan 850 till 1. 000 millibar. Vanligtvis är en temperatur på 23 grader eller lägre en indikator på snö, men det är inte alltid fallet.
5.
Korrelera denna data med sonderingar vidtas på flera geografiska breddgrader och höjder att producera en termisk karta av atmosfären för att ange var det är möjligt för snön att falla.
6.
Bestäm mängden vätska som skulle falla om snön skulle komma ner som regn .
7.
Konvertera denna mängd till en motsvarande snöfall. Standarden konverteringen är 10 inches snö konvertera till en tum av regn, men kan kvoten variera allt från 3 inches snö till 1 centimeter av regn för våta snön, till 100 inches snö till 1 centimeter av regn för mycket pulver snöar .

tips och varningar


  • Meteorologer använder en matematisk modell som utvecklats av University of Wisconsin i Milwaukee att förutsäga hur mycket snö för varje nuvarande ges snöfall modeller förväntad nederbörd motsvarande och vindhastighet.
  • Ingen av dessa metoder är idiotsäker. Sonderingar är de bästa. Dock kan tunna, varma luftlager kasta av förutsägelse
    Previous:nothing
    Next:hur man läser ett väder doppler
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org