välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur skapar jag en tabell av mänsklig skalle evolution?

Postad av : Magnus Ekblad

Eftersom det finns en utbredd oenighet bland paleoanthropologists om vilka fossil är fäderneärvda till moderna människor, förbereder ett bord för att avspegla utvecklingen av det mänskliga kraniet skulle kräva expertkunskap. Å andra sidan, diagram en jämförelse av kranial kapacitet mellan olika arter är lätt gjort.



mätbara skillnader finns mellan fossila skallar och modern exemplar i jämförande linjära avstånd, vinklar och volymer. Tidig hominider hade mer robust, eller apish, funktioner än vår, även mindre hjärna fall framträdande panna åsar, sluttande panna och utskjutande ansikten. Av dessa olika egenskaper är kranievolym lättast att förstå och förmodligen den mest relevanta, också.



i sig tyder en stor hjärna inte en förhistorisk hominiden besatt mental förmåga som liknar moderna människor. Som Ian Tattersall, intendent antropologi vid American Museum of Natural History, förklarar: "Sheer hjärnans storlek är långt ifrån hela historien Organisationen -. Struktur-i våra hjärnor är också unikt, och det är detta som förefaller Håll den ultimata nyckeln till vår anmärkningsvärd kognitiva förmåga. "

Du behöver:
papper och penna eller
. Ordbehandling eller kalkylblad

Forskning, Organisera och post


1
reda på följande data:. . Släkte, art, ålder och kraniala kapacitet. I många fall hittar du serier av nummer eller medelvärden.
2.
Ordna kategorier på dina papper, dokument eller kalkylark linjärt, att fungera som rubriker i tre kolumner.

3.
Sätt i informationen nedan dina rubriker. För att spara utrymme, kan du förkorta ett släkte genom att kapitalisera sin första initial. Ålder är representerade i tusentals år (KY) eller miljontals år (min). Som exempel, jag lista poster släkte /art, ålder och kraniala volym.



Homo sapiens, 195-0ky, 1350 cc.

Homo neanderthalensis, 230-30ky, 1450cc.

H. heidelbergensis, 600-500ky, 1200cc.

H. erectus, 1. 8my-300ky, 900-1100cc.

H. georgicus, 1. 8my, 600-780cc.

Australopithecus africanus ,3-2 min, 420-500cc.

A. afarensis, 4-3 min, 375-550cc.

tips och varningar


  • Som antropologer tenderar att vara antingen "splitters" eller "lumpers," du kan stöta på sex arter som identifierats i en text, som är komprimerade i tre i en annan. I evolutionsbiologi är artbildning en fråga om vetenskaplig åsikt.
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org