välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en liten kyckling inkubator

Postad av : Stefan Svensson

Manuellt kläckägg är en gammal hobby för jordbrukare och amatörer. Kyckling ägg behöver massor av konsekvent värme och vända för att överleva och kläckas friska. Istället för att vänta hönsmamma, kan du bygga din egen lilla inkubator hemma med ett par artiklar från din lokala dollar store

Du behöver:. .
Styrofoam svalare
Lätt uttag med sladd.
Glödlampa.
Termometer.
Liten fläkt.
Maträtt.
Hö eller gräs.
Liten bricka.
Tavelram glas.
Skruvmejsel.
Carpenters lim.
Vass kniv.


1.
Skruva loss glödlampan från ljuset uttaget och tryck på kanten av stickkontakten på mitten av Styrofoam locket. Detta kommer att göra en cirkulär märke på locket där ljuset uttaget passar. Använd en vass kniv att skära frigolit hålet ut och glida uttaget i hålet. Vrid locket över och driva en linje av snickare lim runt hålet för att hålla kontakten på plats.
2.
Trace fläkten på locket bredvid glödlampan och skär ett hål för säker placering. Om fläkten har ett galler, kan du klippa hålet mindre och bara låg fläkten nedåt på locket. Om fläkten har en bas, kan du klippa en 6-tums med 2-tums rektangulära öppningen på sidan av frigolit kylaren och ställ fläkten bredvid kortplatsen. Det finns flera olika alternativ, men den grundläggande idén är att främja luftflöde genom kylaren, skapa en jämn temperatur och undvika hot spots som skapats av lampan.
3.
Välj en bit glas som passar längs ena väggen av Styrofoam kylaren. Det blir en visningsrutan så att du kan hålla ett öga på äggen inuti. Du kan använda en 5-tums med 7-tums eller 8-tums av 11-tums glasbit, det passar din svalare vägg bäst. Lägg glasbit mot väggen av kylaren och spåra runt rutan med en penna. Använd en vass kniv att skära rektangeln ur kylaren väggen. Ställ glaset i hålet och använda snickare lim runt sidorna för att hålla fönstret på plats inom skär hålet.
4.
Poke 5-8 hål i sidorna av Styrofoam kylaren med en skruvmejsel för att ge bättre luftcirkulation. Placera en liten skål vatten i botten av kylaren för att ge fukt. Placera den lilla plattan i botten av kylaren och fastställa en liten bädd av hö för äggen. Lean termometern mot den bakre väggen i inkubatorn så att du kan se den genom glaset skärmen. Detta kommer att förhindra drastiskt ändra temperatur i skåpet genom att öppna locket för att kontrollera det.
5.
Twist en glödlampa i sockeln och placera locket på inkubatorn. Slå på fläkten och låta miljön att stiga till rätt temperatur innan den placeras äggen inuti. När äggen är inne, se till att stänga av fläkten innan du tar bort locket för att vända äggen. Lämna fläkten på utan ljuset kommer drastiskt kyla äggen och lägg dem i fara.

Tips och varningar


  • Du kan lägga till en dimmer till glödlampan för att styra värmen i kuvösen bättre.
    Previous:nothing
    Next:Identifiering av vatten buggar i florida
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org