välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skillnad mellan manliga och kvinnliga jätte bältdjur

Postad av : Jeanette Morales

Av de 20 arter av bältdjur i tillvaron, den jättelika bältdjur-är den största-eller Priodontes Maximus. Enligt World Land Trust, de flesta av dessa varelser lever orörda savanner och skogar, oftast i en bekväm vatten källa, från Venezuela till Paraguay. Men på grund av sin tillbakadragna natur är lite känt om den enorma bältdjur. Män och kvinnor är identiska i de flesta sätt, inklusive deras utseende och vanor utfodring. Eftersom forskning som gjorts i naturen saknas, det finns bara ett fåtal bekräftade skillnader mellan honor och hanar.

Storlek

Den kvinnliga jätten bältdjur väger vanligtvis är aningen mindre än de manliga. I genomsnitt kroppen och huvudet i kombination av dessa varelser är mellan 29 och 40 inches. Den långa svansar av jätten bältdjur kan mäta 20 inches lång. De väger mellan 40 och 72 pounds. I fångenskap har vissa nått så mycket som 132 pounds.

Reproduktion

Kopiering där kvinnliga och manliga jätte bältdjur skiljer sig mest. Little fältarbete har utförts för att dokumentera parning perioder och praxis jätte bältdjur, så det mesta av vad folk vet om manliga och kvinnliga roller i reproduktion och föräldraskap är erfarenheter som samlats från studier av andra bältdjur grupper. Enligt en augusti 2010 artikel från University of Michigan Museum of zoologi, är det logiskt att anta två gigantiska bältdjur par för en häckningssäsong i en håla. En eller ibland ett par avkommor resultat från avel, och bebisar väger mindre än ett halvt pund vid födseln. Kvinnor skydda och bo med sina ungar för fyra till sex veckor, tills barnet är helt avvanda, och sedan ytterligare fyra till sex månader fram till bebisar nå mognad.

Beskrivning

De flesta egenskaperna hos de manliga och kvinnliga jätte bältdjur är samma, inklusive utseende. Deras hårda skal består av beniga, svängbara plattor-11 till 13 runt kroppen och tre eller fyra runt halsen området. De har 80 till 100 tänder, vilket är mer än något annat däggdjur

Utfodring

Manliga och kvinnliga bältdjur foder på samma sätt -. Solitarily, nocturnally, spenderar större delen av sin tid i hålor. Giant armadillos, liksom många andra arter, har fyra tår på både fram fötterna och fem på varje hind mat, alla tak med formidabel klor. De når sin mat med hjälp av kraftfulla ben och långa klor. Klorna på tredje tårna sticker ut längre än de övriga med en skära form, att gräva i marken. De föredrar termiter och kullar myra, och efter utfodring, ofta kommer att förbli i sin håla i upp till 24 timmar.

Status

Som i augusti 2010, jätten bältdjur status ansågs hotad av den internationella unionen för bevarande av naturen. Det är på IUCN: s rödlista över hotade arter och anses ha en minskande befolkning. Vanliga orsaker till detta är bl. a. jakt, förstörelse av livsmiljöer och fånga och döda för den illegala handeln med djur.

    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org