välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur bearbeta rådjur & stora spelet

Postad av : Stefan Svensson

I slutet av varje framgångsrik jakt resa, måste spelet vara klädd och bearbetas. Processen kan vara arbetsintensiva, kräver användning av en vass kniv, och får inte vara för blödiga. Men om rätt åtgärder vidtas och arbetet utförs långsamt och medvetet, bearbetar ett rådjur kan vara det sista steget i förändringsprocessen från ett jakt expedition till en läcker måltid

Du behöver:. .
Handskar
Vass kniv.
Upphängningskrok.


1.
Placera rådjur eller annat vilt på ryggen, benen upp i luften. Ta en vass kniv och börja göra en klippa precis ovanför könsorganen, vilket gör dig upp mot bröstkorgen. Se till att du inte punktera kroppshålan ännu.
2.
Skär bort 4 till 6 inches av hud från kött av rådjur på båda sidor om snittet. Gör detta för att klara några rum från mitten av djur, vilket ger dig plats att arbeta.
3.
Skär försiktigt in i kroppen hålighet i rådjur, se till att du inte klipp upp tarmarna. Gör ett litet snitt i fett, och därefter hålla ett finger i håligheten att dra bort den från inre organ. Detta kommer att ge några åtskillnad mellan fettet innesluta organ och organen själva, vilket ger dig plats att arbeta.
4.
Vänd rådjur på sin sida och låta de inre organen att glida ut . Använd din kniv för att noggrant ta bort allt material som ansluter organ till kött av rådjur, var noga med att inte punktera några organ.
5.
Rengör insidan av rådjuren när organen har tagits bort. Var noga med att rengöra väl ändtarmen och urinblåsan delar av rådjur.
6.
Häng hjort från en krok av dess huvud. Gör en cirkulär snitt runt hjort hals, och sedan koppla att skära med den som gjorts kör upp sin mage.
7.
Dra huden från köttet av rådjur med händerna, använder din kniv för att befria det i alla svåråtkomliga ställen. När huden är ner runt djurets skuldror, avbröt frambenen och fortsätta arbeta på gömma bort djuret. När du når botten, kapa svansen och bakbenen att helt ta bort skinnet.
8.
Skär tjocka styckningsdelar av rådjurskött från flådda djur, noga med att avlägsna överskott bitar av skrot och fett. Följ muskelgrupper som en guide för att ta bort delar av kött, och försöker klippa nära benet för att minimera avfall.

Tips och varningar


  • Var noga med att använda handskar vid hantering av djur. Om du gör det kommer att hålla dig ren och även minska risken för infektion eller oavsiktlig hack med din kniv.
  • Om möjligt, låt din klädd rådjur att hänga från kroken för en dag eller två. Det ger tid att torka ut, vilket gör flås det lättare.
  • se till att minimera mängden hår som går in ditt kött.
  • alltid försiktig när du arbetar med din kniv. Klipp långsamt och medvetet att undvika att såga själv.
  • Var noga med att rengöra rådjur väl, och iaktta yttersta noggrannhet att inte punktera tarmarna. Gör det kan släppa avfall, som kan förorena köttet om inte väl rengjorda.
    Previous:nothing
    Next:faktorer som påverkar väder och klimat
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org