välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man ställer en laptop för astronomi intensitet skärm

Postad av : Ulf Friberg

Astronomer använder bärbara datorer för att kontrollera förflyttningar av datoriserade teleskop, visar diagram himmel, hantera astronomiska databaser och kommunicera med kollegor under natten observation körs. Dock kommer den ljusa vita skärmen på en dator förstöra adaptiv mörkerseende --- förmågan att se i svagt ljus. Som det mänskliga ögat anpassar sig till mörker den producerar proteinet rhodopsin som är ansvarig för att möjliggöra syn i svagt ljus. Vitt ljus förstör rhodopsin och med det, mörkerseende. Rött ljus har liten effekt på rhodopsin så en datorskärm visas i rött föredras av astronomer vid nattarbete
1.
Vrid den bärbara datorn och låt det starta normalt. Olika operativsystem såsom Windows, Mac OS eller Linux tillhandahålla olika användargränssnitt menyer men alla har samma grundläggande funktioner, inklusive en funktion för att justera skärmen färg. När datorn är klar att starta normalt, kommer en användare meny att presenteras.
2.
Från start eller användaren menyn, vanligtvis finns i det nedre vänstra hörnet väljer du "Kontrollpanelen". Beroende på ålder operativsystem och typ, kan rubriken något annorlunda men du kommer att ha flera val och ett val gör att du kan välja menyn som styr skärmens utseende. Du vill ändra skärmens utseende och att kapacitet kommer under datorns kontroll meny, sida eller visa.
3.
När du har hittat menyskärmen utseende, välj Anpassa. Alla operativsystem levereras med en standard skärm utseende, ett litet antal anpassade konfigurationer och förmågan att anpassa inställningarna. Anpassa alternativet kan du ändra bildens färg, teckenfärg och typ samt andra funktioner. Du kommer att kunna namnge personliga inställningen när du är klar.
4.
Inom personliga inställningar alternativet ändra alla ljusa skärmar som fönsterputsning gränser, lådor fönster, aktiva och inaktiva fönster , och knappar, till rött. Det blir många nyanser av rött från vilken du ska välja så se nyanser med olika nyanser av rött på varje skärm. Lämna teckenfärg svart. Vid behov, justera röd nyans så att en svart typsnitt är lättläst.
5.
Spara dina personliga inställningar med ett namn som "Night Vision" eller "Astronomy" när du är klar. Du kan nu växla tillbaka till normal display. Vid behov, på natten när du tillåter dina ögon att anpassa sig till den mörka, öppna kontrollpanelen på skärmen och välj "Night Vision" eller "Astronomy" visningsalternativ. Som dina ögon att anpassa sig till de mörka --- det oftast takes10 till 20 minuter --- den röda skärmen kommer långsamt att bli lättare att läsa. Efter dina ögon anpassa sig till de med svagt ljus, kanske du vill minska ljusstyrkan på skärmen med hjälp av ljusstyrka finns på alla datorns tangentbord. Denna kontroll är oftast en glidande bar eller upp /ner knapparna. Ljusstyrka kan också ändras i kontrollpanelen.

Tips och varningar


  • Om möjligt, ändra displayen färg i en mörk miljö och låta dina ögon att anpassa sig till mörkret. En röd skärm är svår att läsa på starkt ljus men blir levande efter dina ögon har anpassat sig till den mörka.
    utvalda artiklar
      
      Copyright ©2011