välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar en skillnad i kors flikar

Postad av : P-O Lennartsson

英文博客的留言增加外链 链接的有效力 一些可以发锚文本签名的 做链接的重要规则 英文网站优化工具大全

Begreppet "CrossTabs", vilket är en förkortning av korstabeller, hänvisar till en viss typ av bord som stämmer hur två kategoriska variabler förhåller sig till varandra. Till exempel kan man jämföra hårfärg att ögonfärg. Det finns olika sätt att jämföra dessa variabler. Ett sätt-kanske den enklaste-är att beräkna skillnaden

Du behöver:
bricka
. . Penna.
Solceller.
Silikon täta.
Löd.
Lödkolv.
Solcell + tabb material.
Voltmeter.


1.
samla in data om de två variablerna du är intresserad av dessa uppgifter eventuellt redan finns, eller du kanske behöver samla på dem. I exemplet med hårfärg kontra ögonfärg, behöver du uppgifter om varje persons hår-och ögonfärg i provet eller befolkningen. Ett prov är när du har uppgifter om endast vissa av de fall du är intresserad av, medan en befolkning innebär att du har uppgifter om varje enskilt fall.
2.
Ange datafälten till Microsoft Excel eller något annat kalkylprogram. Den översta raden ska nivåerna för en variabel som "blond", "brun", "röd" eller "svarta" för hårfärg i vårt exempel. Den första kolumnen ska halterna av de övriga variablerna, inbegripet "brun", "blå", "grön" eller "andra" för ögonfärg i vårt exempel.
3.
Input Antalet fall med varje kombination i motsvarande cell. I vårt exempel skulle du sätta antalet personer som har blont hår och bruna ögon i cellen som motsvarar både "blond" och "bruna".
4.
Lägg till en rad på botten samt en kolumn till höger som har summorna för respektive rad eller kolumn. I Excel använder summeringen knappen (ser ut som ett kapital grekiska Sigma. ) I Excel 2007 klickar du på fliken "Formler", och sedan ser du en Sigma, med etiketten "Autosumma," på den andra knappen från vänster. Klicka på "Autosumma" och sedan markera de celler du vill lägga till.
5.
Bestäm vilka rader eller kolumner du vill jämföra. Du kan jämföra någon rad, kolumn eller cell. Till exempel kan du beräkna om det finns fler blondiner eller brunetter mer, eller du kan avgöra om det finns fler brunögd människor än blåögda människor i ditt stickprov eller en population. Du kan också ta reda på om det finns fler blondiner med blå ögon eller brunetter med gröna ögon.
6.
Klicka på en ny cell för att beräkna skillnaden. Anta att du vill beräkna skillnaden mellan antalet blondiner och brunetter i din stickprov eller en population. Om blondiner är i kolumn A och brunetter är i kolumn B, och det finns fyra rader plus en total, då skulle du skriva in "= B5-A5. " Om du ville veta skillnaden mellan antalet blondiner med bruna ögon (cell A1) och rödhåriga med gröna ögon (C3), skulle du skriva "= A1-C3. "

    Previous:nothing
    Next:information om utrotningshotade uttern
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org