välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sjögurka näringsväven

Postad av : Ulf Friberg

Enligt Dr James B. Wood är sjögurkor kallade daggmaskar i havet. De återvinna näringsämnen och filter sediment. De spelar en viktig roll i den marina näringsväven och också bidra till att människor både kommersiellt och näringsmässigt. Sjögurka ägg och larver är också betraktas som offer för andra marina livet

Du behöver:. .
Linen rutor, 12 av 12 inches
Textillim.
Poly-fiber vadden rulle.
Sax.

Historia

Sjögurkor har sökt efter i över tusen år från stora fiske för både mat och medicin resurserna. Den äldsta sjögurka fossil är 400 miljoner år gammal.

Identifiering

Sjögurkor är cylindriska och liknar en gurka på grund av deras gropiga yttre huden. Deras storlek kan variera från 1 cm upp till 2 meter lång. Sjögurkor är mjuka arbetsföra och saknar armar. De har röret fötter som omger deras mun och de kan ha så många som 30 av dem. De kan vara nästan vilken färg som helst.

Funktion

Sjögurkor använda sina fötter rör, även känd som tentakler, för att äta. Sjögurkor foder ständigt på havsbotten från skämda organiskt material i sand eller flytande runt dem. Sjögurkor kan kasta ut sina inre organ från deras anus i ett försök att distrahera rovdjur, och senare växa tillbaka dem.

Betydelse

Sjögurkor är avgörande för den marina näringsväven genom att de bokstavligen rena havsbottnen av allt organiskt skräp och filtrera det för att skapa syre i vattnet och ge näring till havsbotten. De har också upptäckt att äta något avföring som har tappats i havet botten som ibland har mer näringsämnen i det. Sjögurkor är också mycket uppskattad både kommersiellt och säljs över hela Asien som en delikatess.

Geografi

Sjögurkor finns i haven över hela världen i djupt och grunt vatten.

    Previous:nothing
    Next:fiske i Lake Lanier, Georgien
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org